DODIK: Neće biti rata!
Printscreen

Dodik je na Jahorini rekao da samo oni zlonamerni koji pokušavaju da naprave još više zla forsiraju priče o sukobu i ratu.

"Niko ovde ne potencira sukob i rat, ali očigledno ima nekih, koji su izveštavali kad je ovde bio rat, a kojima to izgleda egzotično, pa pokušavaju da naprave takvu vrstu priče", dodao je Dodik, prenosi RTRS.

Istakao je da su sve aktivnosti koje preduzima Republika Srpska redovne, potpuno legitimne, ustavne i zakonite.

"To je ustavan proces koji Republika Srpska pokušava da uradi i uradiće, ništa drugo se ne izaziva. Očigledno da političko Sarajevo pokušava da nametne drugačiju percepciju o tome. Apsolutno mislim da nema bojazni u tom pogledu jer će Republika Srpska i čitava BiH živeti u miru", poručio je Dodik.

Istakao je da Republika Srpska ne pravi projekat odvajanja i secesije i da se ponaša u skladu sa Ustavom.

"Donosićemo samo propise u skladu sa Ustavom i našim nadležnostima, a one nadležnosti koje su date BiH nećemo dirati, ali ne želimo nasilje visokog predstavnika", rekao je Dodik.

Dodao je da se Reublika Srpska ponaša u skladu sa Ustavom i nikoga ne izaziva i da ima pravo na svoju vojsku i da Republika Srpska neće participirati u zajedničkim institucijama koje nisu ustavne.

Komentari (0)

Loading