kokain u kolima
Foto: Alo/Foto: Printskrin/MUP RS

Optužnicom, koja je predata Višem sudu u Beogradu na odluku o potvrđivanju, Aleksandru N. i Aleksi S. se na teret stavlja krivično delo Neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga u saizvršilaštvu, dok se Vuk K. tereti za isto krivično delo u pomaganju.

Postoji opravdana sumnja da je Aleksandar N. u prethodnom periodu pribavio automobil marke “sitroen” sa posebno izrađenom pregradom ispod zadnjeg sedišta, koja je služila za skrivanje, kao i što je nabavio i stavio opojnu drogu kokain u navedeno vozilo, te što je ugovarao njenu prodaju.

Aleksa S. je, kako se sumnja, razmeravao kokain u vozilu marke “tojota IQ” i predavao ga kupcima.

Okrivljeni su neovlašćeno radi prodaje držali šest paketa sa kokainom, oblepljenih crnom alu folijom, zavijenih streč folijom, od kojih je pet sa natpisom “LV” i jedan sa oznakom “E” (euro), ukupne neto mase 5.981,56 grama.

Vuk S. je kako se sumnja,  od 31. oktobra do 10. novembra 2023. godine okrivljenima pomogao u izvršenju krivičnog dela tako što im je stavio na raspolaganje pomenuto vozilo marke “sitroen” u kojem su oni skladištili kokain, kao i jer im je unapred obećao prikrivanje tragova krivičnog dela.

Aleksandru N. se na teret stavlja i krivično delo Neovlašćena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, jer je u stanu u kojem stanuje neovlašćeno držao 16 komada bojeve municije za koju nije imao dozvolu nadležnog organa.
Sva trojica okrivljenih se nalaze u pritvoru.

 

BONUS VIDEO: 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading