Rafael Nadal
Foto: AP/AP Photo/Dita Alangkara

 

Rafael Nadal je poslednji meč odigrao na Australijan openu. Zbog povrede je već mesecima van terena, a još nema zvanične potvrde na kojem turniru bi mogao da se vrati. Ne baš ohrabrujuće vesti podelio je njegov stric i nekadašnji trener Toni Nadal.

Španski teniser je opterećen povredama poslednjih meseci. Zbog problema sa kukom nije igrao od grend slema u Melburnu, te zbog toga je ove sezone ima skor od pobede i tri poraza. Preskočio je Masterse u Indijan Velsu, Majamiju i Monte Karlu, a onda se povukao i sa turnira u Barseloni.

- Razgovarao sam s njim u subotu. I vratiće se samo ako je u dobrom stanju, ako je sto odsto spreman - rekao je Toni.

ZNA DA NEĆE BITI DOBRO Nadal se oglasio i objasnio šta se dešava

EPA

 

- On zna da neće biti dobro za njega ako postupi drugačije. Igrao je na Australijan openu, a nije bio na svom maksimumu... Sada moramo da čekamo. Cilj "kralja šljake" je jasan - nova titula na Rolan Garosu, 23. na grend slem turnirima. - Želeo bi da stigne na Rolan Garos sa samopouzdanjem. Rekao sam mnogo puta ovo o Rafi – čak i kad ne dođe u najboljem stanju, sve se menja kada kroči na teren Filip Šatrije. Potrebno mu je samo nekoliko ne tako jakih mečeva da uđe u formu. Znam da su veoma opasni Zverev, Alkaras, Đoković, Rune, Rubljov, ali znam i da Rafa može da osvoji. Čak i da ne odigra nijedan meč pre Rolan Garosa.

Otvoreno prvenstvo Francuske počinje 28. maja, a Nadal bi pre toga mogao da igra na mastersima u Madridu i Rimu.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading