RUS JE KONAČNO POKAZAO PRAVO LICE Medvedev dao izjavu o Novaku koja je snažno odjeknula planetom
EPA-EFE/JUSTIN LANE

Osvajač US opena izuzetno ceni Novaka Đokovića, što pokazuje iz dana u dan. Danil Medvedev iza sebe ima odličnu sezonu, osvojio je prvi grend slem pehar u karijeri, i to baš pobedom nad Novakom Đokovićem.

Rus je svestan da na ATP listi neće stići Srbina i da će ostati drugi i na kraju 2021. godine.

- Koliko znam, matematičke šanse postoje, ali Novak je zaslužio da godinu završi kao prvi. Nisam uznemiren što nisam postao prvi reket sveta. Međutim, istina je da mi je to cilj. Nadam se da ću kad-tad uspeti. Jasno je da je Novaku nešto promaklo, ali je ove sezone osvojio tri grend slem titule i igrao finale u četvrtom. Pošteno je da ostane prvi, ima najviše poena - rekao je Medvedev.

Rus je poručio da u nastavku karijere želi da pomera lične granice i da iz dana u dan bude sve bolji.

- Glavni cilj mi je da na svakom turniru napredujem i pokazujem najbolji tenis. Želim da osvojim što više titule, budem prvi na svetu i što duže na toj poziciji. Ali ne možete da pobedite svaki turnir, to je nemoguće. Cilj je pobediti što je više moguće i konstantno se usavršavati.

Medvedev se osvrnuo i na trenutno stanje sa čuvenom teniskom "velikom trojkom".

- Kad-tad će prevlast "velike trojke" proći sama od sebe. Nisam ja odlučio da takvo vreme dolazi, već je vidljivo. Nadal i Federer su sezonu prerano završili zbog povreda, propustili su US open. Ako pogledamo poslednjih 20 Grend slem turnira, uglavnom su pobednici bili iz "velike trojke". Verovatno će nam biti lakše jer stare. Međutim, Novak može da pobedi svakoga sa 34 godine - zaključio je Medvedev.

BONUS VIDEO:

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading