ZEMLJOTRES Aranđelovac goreo,  trubači za Jovanu! (FOTO)
Foto: Aleksandar Đorđević

Pravo sa beogradskog balkona, Jovana Preković je u utorak uveče, pred ponoć, stigla u rodni grad, gde su je čekali muzika, pesma i vatromet.  Najpopularnija pesma u Aranđelovcu ovih dana, kao i i za vreme preksinoćnjeg dočeka Jelene Preković, osvajačice zlatne medalje u karateu na Olimpijskim igrama u Tokiju, je - "Uzela si zlato Jovana, Jovanaaa!".

Foto: Aleksandar Đorđević

 

Jednostavna, ali iskrena i odgovarajuća uspehu njihove sugrađanke.

Tresao se grad pod Bukuljom u utorak pred ponoć, jer su hiljade Aranđelovčana, u Jovaninom selu Misači (pored puta za Aranđelovac) i u tom gradu pozdravile nju i Roksandu Atanasov, bivšu vrhunsku karatistkinju, koja Jovanu upućuje u tajne drevnog sporta. One su, sa brojnim rođacima, kolegama i prijateljima na glavni gradski trg stigle u otvorenom autobusu, tako da su Šumadinci mogli da ih vide i pozdrave, a i one, kako to dolikuje, otpozdrave.

Alo! vozio šampionku

Kad se ekipa Alo! spremala da pođe kući, negde kod izlaska iz parka na glavnu ulicu, praćeni velikim brojem sugrađana i obezbeđenjem u naša kola utrčali su Jovana i njen otac Slobodan, našavši prevoz do hotela "Kruna". Vožnju je naš fotoreporter Aleksandar Đorđević "naplatio" selfijem sa zlatnom olimpijkom.

Foto: Aleksandar Đorđević

 

 

A na Gradskom trgu mnogo pre 23.30 kada je Jovana stigla, treštao je program u kojem su glavni ulogu igrali trubači Dejana Petrovića i Big bend. Zemljotres, koji je izazvala najsjajnija medalja, nemerljivo vredna iako ima samo šest grama zlata.

Foto: Aleksandar Đorđević

 

Aleksandar Božić, Dobrica Simonović, Božidar Krasić, Uroš Vuković i Luka Gavrilović, verni navijači aranđelovačkih klubova i sportista, pripremali su se u jednom kafiću da krenu na doček. Kažu, samo da popiju jedno pivce, za bolje raspoloženje. Ulicama su već bile formirane kolone Aranđelovčana koji su hrlili ka mestu glavnog događaja.

Foto: Aleksandar Đorđević

 

A pred ponoć, baklje upaljene duž beskrajne aranđelovačke glavne ulice najavile su šampionkin dolazak.

Foto: Aleksandar Đorđević

 

- Hvala vam do neba. Dala sam sve od sebe i želim da vam se zahvalim za podršku koja mi je mnogo značila na putu do medalje - bile su prve reči Jovane Preković, po izlasku na svečano ukrašenu binu.

Nije mnogo želela da priča, više je igrala i pevala uz sjajnu muziku i već pomenutu pesmu svojih sugrađana. Ali, nije zaboravila da pomene da su u ovom njenom uspehu veliku ulogu odigrali članovi stručnog štaba, pre svega Roksanda Atanasov, zatim doktor Aleksandar Jakovljević, fizioterapeuti Ivan Dragićević i Srđan Anđelkov, sparing partneri Uroš Vojinović, Predrag Doganić i Jovana Vulinović, kao i kondicioni trener Dragan Atanasov.

- Jovana, hvala ti što si donela veliku radost u naš grad i Srbiju - rekao je Bojan Radović, predsednik opštine Aranđelovac, uručivši Jovani i Roksandi velike bukete cveća.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari (0)

Loading