KO JE JOVANA PREKOVIĆ? Vučić pomenuo srpsku karatistkinju: Ako je ona zabrinuta za našu vodu i zemlju, nešto nismo dobro uradili!
EPA-EFE/HEDAYATULLAH AMID

U momentu kada je predsednik Srbije potvrdio da je vratio Zakon o eksproprijaciji Skupštini, pomenuo je ovogodišnju svetsku, evropsku i olimpijsku šampionku karatetu Jovanu Preković.

- Ako vidim jednu Jovanu Preković da je protiv ovoga, a znam da nikada ništa ne bi uradila loše, ako je ona zabrinuta, divno čeljade, znači da nešto nismo dobro uradili. Slušao sam ljude u Gornjim Nedeljicama, video sam kolika im je muka, nije bilo tamo partijskih podela. Moj posao je bio da ih čujem. Ne želim da govorim o političarima koji grade svoje karijere na narodnoj muci. Jeo sam se sve vreme, jer nisam dovoljno pažnje tome posvetio - ističe Vučić.

SRBIJO BUDI PONOSNA! Jovana Preković odbranila svetsku titulu, još jedna medalja na trofejnim policama naše karatiskinje!

Jovana Preković rođena je 20. januara 1996. godine u Aranđelovcu, a još od malih nogu počela je da se bavi sportom.

EPA-EFE/HEDAYATULLAH AMID

 

 

Već godinama važi za najbolju karatistkinju na svetu, a tekuća godina je posebna za nju.

U fantastičnoj 2021. godini Jovana (25) je postala šampionka Evrope, a zatim je osvojila zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju, a sve je to krunila titulom na Svetskom prvenstvu.

BRAVO, KRALJICE! Jovana Preković u finalu Svetskog prvenstva!

Jovana je pitomac Vojne akademije Srbije, ali je i pripadnica Sportske jedinice Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, pa uporedo uz školovanje za odbranu svoje zemlje, pronosi slavu Srbije i na sportskom polju

Tanjug/Zoran Žestić

 

 

.

Velika podrška joj je dečko, koji je takođe karatista, Aleksandar Šestakov.

.Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari (0)

Loading