DRŽAVA URADILA VELIKU STVAR Prihvaćen predlog OKS, treneri dobili najbolji novogodišnji poklon (FOTO GALERIJA)
Foto: Marko Metlaš/Alo!

Olimpijski komitet Srbije proglasio je najbolje sporiste za 2021. godinu.

Vaterpolista Filip Filipović i karatistkinja Jovana Preković okitili su se lovorikama.

 

Nagradu za najbolji muški tim osvojila je vaterpolo reprezentacija, a za ženski odbojkaška selekcija, zlatni i bronzane sa Igara u Tokiju.

Nagradu za najboljeg mladog sportistu dobila je atletičarka (bacanje koplja) Adriana Vilagoš, a priznanje "Olimpijsko srce - general Svetomir Đukić", za doprinos olimpizmu i jačanju olimpijskog pokreta dodeljeno je doktoru Draganu Radovanoviću.

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković najavio je da je prihvaćen predlog da se trenerima osvajača medalja sa najvećih međunarodnih takmičenja uvedu nacionalne penzije.

- Na ovaj način svi zajedno smo najboljim stvaraocima vrhunskog sportskog rezultata omogućili finansijsku sigurnost i mir koji im je neophodan za stvaranje novih šampiona - naveo je Maljković.

DRŽAVA URADILA VELIKU STVAR Prihvaćen predlog OKS, treneri dobili najbolji novogodišnji poklon (FOTO GALERIJA)

Foto: Marko Metlaš/Alo!

 

Za najboljeg trenera proglašen je selektor tekvondo reprezentacije Dragan Jović:

- Ja sam jedan od retkih trenera koji je nosilac nacionalnog priznanja bio pre njihovog ukidanja. Iz tog ugla znam koliko to znači za stabilnost i fokusiranost u radu svakog trenera koji će to priznanje sada dobiti. Treneri su jasno dobili poruku da nisu marginalni. Ponovo su i suštinski i formalno dobili potvrdu vrednosti njihovog svakodnevnog rada i energije koje ulažu u razvoj sportiste i vođstva do vrhunskih postignuća. Ovo je još jedan način da se struka zadrži u zemlji i da naši najbolji stručnjaci rade sa našom decom i našim sportistima. Ne znam da li postoji bolji novogodišnji poklon za trenere od ovoga.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading