OPROŠTAJNI MEČ Jovana Preković u Aranđelovcu i zvanično završila karijeru (VIDEO)
FOTO TANJUG/ OKS/ VANJA BRNJAŠIĆ

Spektakularna manifestacija u SRC „Šumadija“ u Aranđelovcu okupila je veliki broj sportista koji su ispratili završetak njenog aktivnog bavljenja sportom. 

Nakon završenih tonova odsvirane himne Srbije, Jovana Preković, Roksanda Atanasov i njihov tim saradnika, uz Karate klub „Knjaz“, zajedno su sa svojim gostima prezentovali nekoliko borilačkih sportova. Prisutni su imali priliku da pogledaju mečeve u džudou, rvanju, tekvondu i karateu.

FOTO TANJUG/ OKS/ VANJA BRNJAŠIĆ

 

Svečanu manifestaciju uveličali su i mnogi šampioni poput Milice Mandić, Zorane Arunović, Marice Perišić, Aleksandra Kukolja, Zuraba Datunašvilija, japanske karatistkinja Mjaumi Someje, Kajo Someje i mnogi drugi.

FOTO TANJUG/ OKS/ VANJA BRNJAŠIĆ

 

U spektakularnom poslednjem meču Jovane Preković, protivnica joj je bila olimpijska šampionka iz Tokija, Ivet Goranova. Dok su se borile, u pozadini na video-bimu su se mogli videti najbolji potezi Jovane Preković sa Olimpijskih igara u Tokiju 2020.

Nakon meča Jovana Preković je na tatamiju izrecitovala svoju pesmu u kimonu, i poslednji put se poklonila pred publikom. 

FOTO TANJUG/ OKS/ VANJA BRNJAŠIĆ

 

Nakon završetka ceremonije, predsednik OKS Božida Maljković je  izjavio:

-Smatram da je činjenica da karatea neće biti ni u Parizu 2024, ali ni u Los Anđelesu 2028, motivisala Jovanu Preković da prestane da se bavi karateom, i smatram da je sport time mnogo izgubio. U Tokiju je briljirala i bila je veliki šampion. Ispratio sam sve njene mečeve, dok ni na jedan meč moje ćerke Marine u košarci nisam išao. Od početka sam bio siguran da je dobrom pripremom najboljeg trenera, Prekovićeva siguran šampion. Ako bi postojao izbor za junaka trenera Olimpijskih igara, onda bi tu turulu ponela Roksanda Atanasov, jer joj je bila više od trenera. Pokazala je veliku posvećenost i požrtvovanost. Očekujem da Jovana Preković ostane u sportu u Srbiji na nekoj drugoj funkciji i mislim da bi srpski sport mnogo dobio. To što sam došao na njen oproštaj od profesionalne karijere je najmanje što mogu da učinim i da joj se zahvalim u ime Olimpijskog komiteta Srbije na svemu što je dominantno osvajala.

ŠOK ZA CELU SRBIJU Povlači se olimpijska šampionka: Ima samo 26 godina i rekla je kraj

Nakon što se zahvalila prisutnima što su uveličali ovaj dan, Jovana je dodala:

-Sada kako sam skinula svoju opremu, shvatila sam da je ovo najbitniji dan za jednog sportistu. Odluka da se sve ovo jednog dana završi, smatram da je morala da ima ovakav završetak. Ceo moj rad i trud zaslužuju ovaj jedan minut, hvala Vam što ste deo toga. Hvala mojoj porodici, trenerima i prijateljima.

Jovana Preković je 2021. godine proglašena za najboljeg sportistu u izboru Olimpijskog komiteta Srbije, gde u 2021. godini nije imala ni jedan poraz u borbama. Olimpijski komitet Srbije ovom prilikom želi Prekovićevoj svu sreću u daljem radu i razvoju, sa nadom da će  biti uspešna na svim poljima kao što je bila u profesionalnoj sportskoj karijeri.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari (0)

Loading