LAUREATI OKS SIJALI OD SREĆE Deo sna (FOTO GALERIJA)
Foto: Marko Metlaš/Alo!

Olimpijski komitet Srbije proglasio je najbolje sporiste za 2021. godinu.

Vaterpolista Filip Filipović i karatistkinja Jovana Preković okitili su se lovorikama.

Filipović je sa reprezentacijom odbranio zlatnu olimpijsku medalju u Tokiju:

- Definitivno su olimpijska priznanja najveća priznanja i za mene i za celu moju ekipu. Mislim da smo sa Tokijom zaokružili fantastičnu priču. Ova generacija je sa mladim snagama uspela ono što je malo kome uspelo. Hvala bogu, trenerima i stručnom štabu koji su nas trpeli sve ove godine. Kada se godina ovako završi, nema šta da se doda.

Jovana je iskoristila što se karate prvi put našao na igrama, osvojila je zlatnu medalju. Pored olimpijskog izborila se za svetsko i evropsko zlato. Jednostavno - ravne joj nema:

- Želim da zahvalim svima koji su doprineli da doživim ovaj trenutak. Kako sam sanjala da osvojim olimpijsko zlato i da nosim zastavu svoje zemlje na najprestižnijem sportskom takmičenju, tako i ovo priznanje i balkon i ceo moj grad koji me je dočekao, predstavljaju deo mog sna. Posle Olimpijskih igara je jako teško bilo održati fokus, ali sam se potrudila i uspela sam da ga održim i privedem ovu godinu kraju onako kako sam želela.

Nagradu za najbolji muški tim osvojila je vaterpolo reprezentacija, a za ženski odbojkaška selekcija, zlatni i bronzane sa Igara u Tokiju.

Nagradu za najboljeg mladog sportistu dobila je atletičarka (bacanje koplja) Adriana Vilagoš, a priznanje "Olimpijsko srce - general Svetomir Đukić", za doprinos olimpizmu i jačanju olimpijskog pokreta dodeljeno je doktoru Draganu Radovanoviću.

Vilagoš je svetska juniorska šampionka i svetska rekorderka u bacanju koplja, a nedavno je proglašena za drugu najbolju mladu sportistkinju Evrope u izboru Evropskih olimpijskih komiteta.

- Veoma sam srećna i zadovoljna dosadašnjim rezultatima i nadam se da je ovo tek početak moje karijere. Moj veliki cilj i plan jesu Olimpijske igre. Ovo je velika čast za mene što imam priliku da budem sa najboljim sportistima Srbije. Ovo veče je velika motivacija da jednog dana krenem njihovim stopama.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading