OSVOJILI ZLATO, PA DOBILI KAZNU! Brazil osudio gest fudbalskog tima
EPA/ KIYOSHI OTA

U saopštenju se osuđuje takav stav fudbalera i Brazilske fudbalske konfederacije. Brazil je odbranio olimpijsku zlatnu medalju pošto je u subotu u finalu posle produžetaka pobedio Španiju sa 2:1.

"Po završetku Olimpijskih igara, Olimpijski komitet Brazila objaviće mere koje će biti preduzete radi očuvanja olimpijskog pokreta, naših sponzora i drugih sportista", navodi se u saopštenju.

Brazilski olimpijski tim u Tokiju obavešten je pre početka takmičenja da će svi morati da nose zvaničnu opremu, koju je napravila kineska kompanija Pik Sport. Fudbaleri su na pobedničkom postolju nosili dresove kompanije Najki, a šortseve kompanije Pik.

Fudbaleri su brazilskim medijima rekli da su pratili uputstva Brazilske fudbalske konfederacije. Pojedini mediji preneli su da Brazilska fudbalska konfederacija nije znala da je na podijumu obavezno nositi zvanične uniforme olimpijskog tima.

Brazilski plivač Bruno Fratus, osvajač bronzane medalje na 50 metara slobodnim stilom, rekao je da je to "jasna poruka" da se fudbaleri ne osećaju kao članovi olimpijskog tima i da ih to mnogo ne zanima.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

 

Komentari (0)

Loading