VAŽAN DAN Srbija na nogama: Zvezda i Partizan favoriti za vajld karte Evrolige
Foto: Alo/Foto: Marko Metlaš/Alo!

Košarkaški klubovi Crvena zvezda, Partizan i Virtus glavni su kandidati za tri vajld karte koje će Evroliga dati za sezonu 2023/24!

Ovu informaciju javio je specijalizovani košarkaški portal "Eurohups" koji je najavio da će čelnici borda EL danas zasedati i razgovarati o mogućem proširenju od 2024. godine.

OBRADOVIĆ ISTAKAO VAŽNOST POBEDE U ZADRU Neki su iskoristili šansu, neki ne, bitna pobeda za nas

- Ne očekujte promene za narednu sezonu. sastav timova mogao bi  da bude gotovo identičan. Monako je obezbedio mesto u plej-ofu, čime je dobio pravo da ostane u takmičenju nakon što se kvalifikovao preko Evrokupa. Virtus i Valensija nisu u plej-ofu i zato će pobednik Evrokupa dobiti priliku da igra EL, uz tri vajld karte. Virtus, Zvezda i Partizan su favoriti, imajući u vidu da će jedan vajld kard pripasti šamponu ABA lige - pri čemu je Valensija dobila odmor u Evrokupu pre nego što se trijumfalno vrati u novu halu 2024. godine - piše u tekstu "Eurohupsa."

Takođe, napominje seda će biti održan i razgovor sa FIBA, te da dosta toga zavisi od njega. U planu su neke novine kada su u pitanju klubovi iz Londona i Pariza, možda i Dubaija. Razgovaraće se i o proširenju EL na dve konferencije, kao i mogućnosti da EL timovi ne igraju domaća takmičenja pre plej-ofa.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.  

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading