VEČITI RANGIRANI U EVROLIGI Navijači neće biti srećni kada vide listu
Alo, Marko Metlaš

Nakon dugo godina Srbija ima dva predstavnika u najelitnijem evropskom takmičenju. Crvena zvezda i Partizan imaju ogromne ambicije, a napad na plej - of je cilj broj jedan. Ipak, za sada ni jedan ni drugi tim nemaju prevelike šanse ako je suditi po stranim medijima.

Naime, renomirani BasketNews je napravio rang listu evroligaških ekipa, a naši timovi se nisu našli među osam najjačih. Partizan je zauzeo desetu poziciju, dok je Crvena zvezda tek na 15. mestu. 

- Željko Obradović se vraća u Evroligu, a iza njih je turbulentna sezona gde su prerano eliminisani iz Evrokupa uprkos tome što su glasili za jedne od favorita. Partizan je dobio pozivnicu i ponovo se nalazi u Evroligi, a evropskoj košarci su se odužili interesantnim sastavom koji čine između ostalog: Kevin Panter, Zek Ledej, Alen Smailagić, Jam Madar... Pritom, doveli su ovoga leta Dantea Egzuma, Danila Anđušića, Džejmsa Nanelija i Janisa Papapetrua, a Matijas Lesor se vratio u tim. Na papiru imaju strašan tim, pa ćemo videti da li će ostati blizu ili će pronaći način da se nađu među 8 najboljih - stoji u objašnjenju vezanom za Partizan.

Što se aktuelnog prvaka tiče, njima se daju nešto slabije šanse uglavnom zbog velike rekonstrukcije.

- Crvena zvezda je prošle sezone bila blizu plasmana u plej-of, ali su napravili mnogo promena i sledi im nova runda dokazivanja. Ključni igrači poput Nikole Kalinića, Nejta Voltersa, Ostina Holinsa i Dejana Davidovca napustili su tim, a otišao i komandant Dejan Radonjić koga je "uzeo" Panatinaikos. Uprkos tome, stigli su Nemanja Nedović, Džon Holand, Hasan Martin i Filip Petrušev, a na klupi je debitant Evrolige Vladimir Jovanović koji ima 38 godina i pokušaće da pobedi što više može.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu. 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading