ZBOG ŽELJKA SAM POSTAO BOLJI TRENER Alimpijević šokirao Partizan, pa oduševio "grobare"
EPA-EFE/VALDA KALNINA

Košarkaši Partizana doživeli su šokantan poraz od Burse na svom terenu i tako završili učešće u Evrokupu ove sezone. Turski tim ih je eliminisao, a na klupi gostiju je sedeo Dušan Alimpijević, srpski trener i nekadašnji trener Crvene zvezde.

Na veoma opširnoj konferenciji, u razgovoru sa novinarima, Alimpijević je do detalja analizirao večerašnji meč, pričao o timu Partizana, Željku Obradoviću, ali i posebnim pripremama pred ovaj veoma važan meč.

NIJE LAKO NAĆI PRAVE REČI Obradović slomljen posle šokantnog poraza

Na početku, Dušan Alimpijević se dotakao najvećeg uspeha u istoriji njegovog kluba.

Hvala vam na lepim rečima. Teško je pronaći nešto pametno za reći. Ovo je bio pozitivan šok za nas, istorijski dan za klub. Sada mi je mnogo stvari na pameti, hladne glave ću moći da analiziram. Partizan je imao skoro dobijenu utakmicu. Ponosan sam što u poslednjim mesecima pokazujemo sjajan karakter. Nikada ne odustajemo. Kao što sam rekao i pre meča, ovaj sistem takmičenja stvara veći pritisak za favorite. Oni imaju nekoliko iskusnijih igrača, ali ne znam zašto su svi govorili da su već u narednoj rundi, da se podrazumeva. Ovde su zbog dobrog posla kluba, zbog dobrog posla trenera. Mladi su, tek treba da se razvijaju, ne podrazumeva se da oni još uvek donose prednost na parketu - ispričao je srpski trener na klupi Burse.

ZBOG ŽELJKA SAM POSTAO BOLJI TRENER Alimpijević šokirao Partizan, pa oduševio

Alo.rs

 

Kada je reč o mladim igračima Partizana, Alimpijević je ponosan na njih!

- Ponosan sam što tokom skautinga mogu igračima u Turskoj da pokažem mlade srpske igrače sa karakterom, ratničkim duhom, da vide način na koji se oni bore.

Za meč u Beogradu specifično su se pripremali - slušanjem navijačkih pesama Partizana.

- Nisu to nikakve nove stvari, u našoj hali imamo dobar audio sistem. Skidali smo Partizanove pesme sa jutjuba i puštali igračima. nisam ja pionir, to rade bolji treneri od mene. Preuzeo sam ideju od njih. Mogao sam da im približim mentalitet, da shvate da je veći pritisak na domaći tim pred 20.000 navijača u ovakvom sistemu gde se igra na jedan meč - naveo je srpski stručnjak.

ZBOG ŽELJKA SAM POSTAO BOLJI TRENER Alimpijević šokirao Partizan, pa oduševio

KK Partizan

 

Da li je ovo najveća pobeda u trenerskoj karijeri?

- Jeste, bez presedana, najveća pobeda u karijeri. Ali, da budem iskren, pamtim još neke velike pobede. Real Madrid u Madridu, recimo - rekao je Alimpijević uz zagonetan osmeh.

SPEKTAKULARNO "Grobari" razvili transparent kojim se prisećaju najvećeg uspeha u istoriji kluba (FOTO)

Da li je Dušanu Alimpijeviću pomoglo što je ranije bio na Obradovićevim treninzima u Turskoj?

- Nije mi pomoglo što sa bio na treninzima Fenerbahčea kod Željka. To mi je pomoglo da budem bolji trener. On jeste najveći, jeste veliki jer se menja kao trener. Ja sam to izjavljivao, posle mečeva sa njim se pokvari atmosfera unutar ekipe jer vam pokaže mane vašeg tima. Pomoglo mi je što sam vodio Crvenu zvezdu, lakše mi je bilo da znam šta će biti sa Lesorom - iznenadio me je sa četiri pogođena slobodna bacanja. Ono što je najvažnije, ja pratim ABA ligu i volim ovu našu regionalnu košarku - zaključio je Alimpijević na kraju razgovora.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading