DŽAJIĆ ODUŠEVLJEN DOČEKOM U PODGORICI Prvi čovek srpskog fudbala otkrio kako je Dejo Savićević reagovao na poraz
Foto: Alo/Foto: Marko Metlaš/Alo!

Dan posle utakmice u Podgorici i važne pobede naše reprezentacije protiv Crne Gore, predsednik FSS Dragan Džajić kaže da je bilo veoma bitno da se ovaj kvalifikacioni ciklus započne na najbolji mogući način.

- Bilo je važno da pobedimo prve dve utakmice, ekipa je dobila dodatno samopuzdanje i puni optimizma čekamo jun i naredne obaveze u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Svesni smo da nema opuštanja, voleo bih da igrači što pre zaborave Litavniju i Crnu Goru i da razmišljaju isključivo o duelu protiv Bugarske. Prezadovoljan sam pre svega iz razloga što smo jednu tešku utakmicu rešili u svoju korist. Crna Gora je za mene veoma prijatno iznenađenje, odigrali su na visokom nivou i zato naša pobeda još više dobija na značaju - rekao je Džajić.

Prvi čovek srpskog fudbala priznaje da je u određenim periodima utakmice bilo nervoze, ali da nijednog trenutka nije gubio veru u Stojkovićeve momke.

- Naša ekipa ima mnogo igrača koji jednim potezom mogu da prelome utakmicu. Bili smo strpljivi i na kraju zasluženo došli do cilja.

DŽAJIĆ ODUŠEVLJEN DOČEKOM U PODGORICI Prvi čovek srpskog fudbala otkrio kako je Dejo Savićević reagovao na poraz

Foto: Marko Metlaš/Alo!

 

 

Jedan od najjačih utisaka iz prethodna dva dana je svakako način na koji je naša reprezentacija dočekana u glavnom gradu Crne Gore.

- Očekivali smo dobar prijem, jer narod u Podgorici voli fudbal i prati naše igrače, ali da bude baš ovoliko interesovanje zaista i za mene predstavlja prijatno iznenađenje. Od dočeka na aerodromu, zatim ispred hotela Hilton, pa na treningu i juče ispred stadiona kada je stigao autobus sa našim reprezentativcima, to su zaista predivne scene. Imali smo i svečani prijem kod Dritana Abazovića, pokazali su nam na svakom koraku koliko poštuju srpski fudbal i moram još jednom da im se zahvalim na svemu. Vraćamo se u Beograd puni impresija zbog svega što smo doživeli u Podgorici - naveo je predsednik Fudbalskog saveza naše zemlje.

DŽAJIĆ ODUŠEVLJEN DOČEKOM U PODGORICI Prvi čovek srpskog fudbala otkrio kako je Dejo Savićević reagovao na poraz

Foto: Marko Metlaš/Alo!

 

 

Susret dva predsednika, Dragana Džajića i Dejana Savićevića, takođe je izazvao emocije i evocirao mnoge uspomene iz njihovih slavnih igračkih karijera.

- Dejo je bio veoma korektan, kao i uvek. Normalno je da posle poraza bude malo nervozan, to je sasvim prirodno. Ja ga razumem, temperamentan je i nije mu bilo lako. Ali je sve drugo bilo za svaku pohvalu. Druženje na zvaničnoj večeri, tokom utakmice, prišao je posle i čestitao nam na pobedi. Svaka mu čast - naveo je Džajić.

Osvrnuo se Džajić još jednom i na prvu utakmicu u kvalifikacijama protiv Litvanije:

- Oduševio mi je ambijent na stadionu Rajko Mitić. Nije nikakva novost da deca u velikom broju dođu na fudbalsku utakmicu, ali sam bio impresioniran jednim drugim detaljem, načinom na koji su pratili dešavanja na terenu i njihovim zrelim reakcijama na određene poteze naših igrača. Voleo bih da na svakoj narednoj utakmici srpskog državnog tima, bude slična atmosfera na tribinama – rekao je za sajt FSS Dragan Džajić.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading