NEDOVOLJAN (1) Piksijevi "orlovi" odigrali najgore Svetsko prvenstvo, ovako nije bilo ni 2010. ni 2018. godine
AP/Martin Meissner

 

Sedi dole - jedan! Tako se u školi ocenjuje neznanje, za ono fudbalsko, kad na turniru dobiješ jedan (uzmeš, svejedno) bod, ideš kući. Ideš na popravni, za dve godine. Ako ga bude...

NEDOVOLJAN (1) Piksijevi

Alo!/Marko Metlaš

 

KATAR 2022.

Srbija - Brazil 0:2
Srbija - Kamerun 3:3
Srbija - Švajcarska 2:3
PLASMAN: 29. MESTO

U iščekivanju tog novog velikog takmičenja, Evropskog prvenstva, na koje, uzgred budi rečeno, nismo otišli još od 2000. godine, ostaje bolna konstatacija s ovog Mundijala - nikad gori „orlovi“!

Treći put je Srbija igrala na šampionatu sveta pod svojim imenom i treći put se vraća s poražavajućim učinkom. Dijametralno suprotno ambicijama koje je ponela u Katar i na talasu opštenarodne euforije, takođe očigledno neutemeljene u realnosti.

NEDOVOLJAN (1) Piksijevi

EPA/SHAWN THEW

 

JUŽNA AFRIKA 2010.

Srbija - Gana 0:1
Srbija - Nemačka 1:0
Srbija - Australija 1:2
PLASMAN: 23. MESTO

A ta stvarnost, surova i bolna, kaže da su Piksijevi „orlovi“ - ne opravdava ih ni takozvana grupa smrti - gore prošli nego i Antićevi 2010. u Južnoj Africi i Krstajićevi pre četiri godine u Rusiji.

I u zemlji Rta Dobre Nade smo gajili, pokazalo se nažalost, iluziju da iz poslednje bitke možemo kao pobednici, ali su Dejan Stanković i saigrači bar doneli prethodno ostvaren trijumf nad Nemačkom. Prvim nad tim velikanom posle skoro pola veka.

NEDOVOLJAN (1) Piksijevi

AP/Antonio Calanni

 

RUSIJA 2018.

Srbija - Kostarika 1:0
Srbija - Švajcarska 1:2
Srbija - Brazil 0:2
PLASMAN: 23. MESTO

Plen „orlova“ je i u Rusiji bio tri boda (protiv Kostarike), takođe nedovoljan za prolaz u osminu finala. I takođe za konačno 23. mesto na SP.

Ovaj bod(ić) u Kataru je svrstao selekciju Dragana Stojkovića na 29. poziciju, ispred domaćina (0), Kanade (0) i Velsa (1, gol-razlika minus tri). I poslao na popravni. Samo da ga bude u Nemačkoj 2024.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading