J**OTE, HOĆU DA IGRAM PROTIV PARTIZANA Kampaco otkrio: Pisao sam Glikmanu
Foto: Promo/ABA liga/Dragana Stjepanović

Faukndo Kampaco ponovo je bio jedan od najzaslužnijih za pobedu Crvene zvezde u ABA ligi, ali još uvek nema dozvolu da igra u Evroligi.

On je posle trijumfa nad Cedevita Olimpijom izjavio da je pisao izvršnom direktoru Evrolige Maršalu Glikmanu i tražio da ga pusti da igra.

Posebno je istakao da ima želju da bude na parketu u petak kada će Zvezda dočekati Partizan u 21. kolu Evrolige.

Ipak, želja mu neće biti ispunjena.

- Postoje stvari koje ne mogu da kontrolišem, naravno da želim da igram u Evroligi. Zbog toga svu energiju usmeravam na treninge, moram više da radim nego ostatak tima, jer igram samo jednu utakmicu. Trudim se da se što bolje priviknem na saigrače, treniramo dosta, ali utakmice su nešto drugo. Nemamo toliko zajedničkog igranja mečeva - rekao je Kampaco i dodao:

- Poslao sam mejl Glikmanu, tražio sam od njega da mi dozvoli da igram. Dobio sam ljubazan odgovor, objasnio mi je sve detalje i rekao da ne može ništa da uradi. Razumem i njegovu poziciju i jednostavno, to su stvari koje ne mogu da kontrolišem. Mogu samo da treniram još jače i da to koristim kao motiv.

ABA liga/ Crvena zvezda mts/Djordje Kostic

 

 

Kampaco je pričao o publici koja je ove večeri bila vetar u leđima njemu i saigračima.

- Kada se večeras meč završio i kada sam čuo publiku kako peva, samo sam u sebi rekao je*ote, hoću da igram u petak. Nažalost ne mogu da budem na terenu. Biću pored terena i bodriću ih. Uz to ću tokom nedelje da ih mučim više na treningu, da izgleda i trening kao utakmica. To je sve što mogu - naveo je Argentinac.

Prethodnih dana pojavila se informacija da će Kampaco u februaru igrati za reprezentaciju posle Kupa Radivoja Koraća.

- Uvek želim da igram za reprezentaciju, to se ne dovodi u pitanje. Nisam mogao to često zbog igranja u Evroligi i NBA, ali sada kada ne igram u Evroligi, mogu. Ima još mnogo vremena do toga, videćemo - zaključio je Kampaco.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

 

Komentari (0)

Loading