NARODNO POZORIŠTE DOBILO NOVOG DIREKTORA Ovaj glumac će voditi kuturnu ustanovu!
Shutterstock/Mirko Kuzmanovic

 

Ovo je epilog višemesečnog nezadovoljstva dela zaposlenih u nacionalnom teatru, gde su najava štrajka dela zaposlenih u tehničkim službama pozorišta i nedavna smena direktorke Opere Narodnog pozorišta kumovali ovakvom raspletu događaja.

U međuvremenu Dragoljub Bajić je imenovan na mesto direktora Opere Narodnog pozorišta.

Svetislav Bule Goncić na mesto v.d. direktora Narodnog pozorišta dolazi sa pozicije predsednika Upravnog odbora nacionalnog teatra, a pred njim je zahtevan zadatak da obezbedi uspešno funkcionisanje našeg najvažnijeg pozorišta.

NARODNO POZORIŠTE DOBILO NOVOG DIREKTORA Ovaj glumac će voditi kuturnu ustanovu!

Printscreen

 

Goncić je u izjavi Tanjugu napomenuo da je za njega velika čast da se nađe na čelu Narodnog pozorišta u Beogradu.

„Ministarstvo kulture i informisanja radi u interesu svih ustanova kulture u Srbiji, pa tako i u najboljem interesu nacionalnog teatra. Pradamnom je velika odgovornost i trudiću se da zajedno sa svojim saradnicima obezbedim funkcionisanje te velike i značajne umetničke kuće”, kazao je Goncić.

Direktorka Opere Narodnog pozorišta u Beogradu Jasmina Trumbetaš Petrović potvrdila je nedavno Tanjugu da je od uprave nacionalnog teatra dobila predlog aneksa ugovora kojim se oslobađa zaduženja rukovođenja Operom NP i vraća na mesto Prvakinje opere.

Trumbetaš Petrović je tada kazala da ima rok od 8 dana da se izjasni o aneksu ugovora i da je predlog uprave o razrešenju sa mesta direktora Opere NP nije iznenadio.

„Neke važne probleme u Operi Narodnog pozorišta pokušavala sam da rešim sa direktorkom nacionalnog teatra Ivanom Vujić, ali ona nije imala sluha za moje predloge. Verujem da Vujić nije imala razloga da opstruira rad Opere, jer smo u doba pandemije uspeli da osmislimo različite operske programe sa manje protagonista na sceni koji su sa velikim uspehom izvedeni na sceni Narodnog pozorišta”, govorila je Trumbetaš Petrović i dodala da je jedino obrazloženje odluke uprave dobila od direktorke Vujić, preneo je Tanjug.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading