ŠKALJARAC PROMENIO FIZIČKI IZGLED Svedok saradnik ugrožen u slučaju ubistva Roganovića
EPA/BORIS PEJOVIC

To je u juče, u sudnici, saopštila sudija Višeg suda u Podgorici Vesna Kovačević, pred kojom višečlana kriminalna grupa odgovara za ubistvo Roganovića 31. februara 2020. na Kanli kuli u Herceg Novom.

Kovačević je istakla da je sud obavešten da je M. Đ. u programu za zaštitu svedoka, a pojasnila je da je dopisom obaveštena da je od 27. marta 2023. godine došlo do promena u fizičkom izgledu "i da mu je ugrožena bezbednost”.

Goran Džonić, okrivljeni za trostruko ubistvo u Moravcu kukao u sudu - Alo.rs

Ona je predložila da se M. Đ. sasluša pod pseudonimom i sa zaštićenim glasom i izgledom.

Okrivljeni dva puta nije došao na suđenje zbog korone

Suđenje za ubistvo Roganovića juče je odgođeno zbog nedolaska okrivljenog Dina Ibrahimovića na glavni pretres.

Kovačević je u sudnici saopštila da je Ibrahimovićev branilac, advokat Damir Lekić, dostavio sudu zahtev da se suđenje odloži, navodeći u dopisu da je njegov branjenik lošeg zdravstvenog stanja.

”Advokat Lekić je priložio sudu medicinsku dokumentaciju JZU Opšte bolnice u Baru, sa laboratorijskim nalazima, gde se navodi da ima virus kovid 19. Prethodni put, kada se okrivljeni Ibrahimović nije pojavio na suđenju, sud mu je odredio pritvor. On je istog dana dostavio sudu izveštaj lekara specijaliste da ima koronavirus. Ovo je neobično da je drugi put u tri meseca ponovo bolestan od virusa kovid-19. Radi se o istom lekaru koji je i prvi put napisao izveštaj”, kazala je ona.

Objasnila je da će sud preko Instituta za javno zdravlje proveriti da li je Ibrahimović upisan u njihovoj evidenciji kao pozitivan na koronavirus, ali i da će od barske Opšte bolnice tražiti podatak da li je zaveden izveštaj ljekara dostavljen sudu.

Srpski narko-bos radio za italijansku mafiju! Nađen "audi" kojim je pobegao policiji u Kolumbiji, od njega ni traga! (FOTO) - Alo.rs

Punomoćnica porodice pokojnog Roganovića, advokatica Maja Turković, negodovala je zbog još jednog odgađanja suđenja.

”Porodica Roganović je uznemirena, jer se ovaj predmet tri godine ne pomera sa mrtve tačke. Ovo je očigledno da optuženi Ibrahimović konstantno opstruira, a činjenica je da se na svirep način ubijen mladi čovek. Sve ovo jasno ukazuje na zloupotrebu”, kazala je Turković.

Sudija je navela da jedino što može sud da uradi je da proveri izveštaj lekara specijaliste.

Za ubistvo Roganovića optuženi su Ibrahimović, Krsto Vujić, Mili Bajramović, Miloš Komar, Dino Ibrahimović i Igor Glavaš. Direktnim izvršiocem označen je Bajramović. On je u bjekstvu, kao i Vujić, optuženi organizator te kriminalne grupe.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading