SRPSKI NARKO-BOS RADIO ZA ITALIJANSKU MAFIJU Nađen "audi" kojim je pobegao policiji u Kolumbiji, od njega ni traga! (FOTO)
Foto: Printscreen/Kolumbijski mediji

Policija u Kolumbiji i dalje traga za srpskim narko-bosom Antunom Mrdežom (47), koji je u sredu pobegao s aerodroma tokom izručenja Italiji zbog šverca velike količine droge. Iako informacija o njegovoj lokaciji još nema, juče je na seoskom putu u Guarneu pronađen „audi Q7“, kojim je on pobegao sa saradnicima posle razmene vatre s policijom.

Kako prenose lokalni mediji, vozilo je zatečeno u ranim jutarnjim satima na oko 15 kilometara od aerodroma „Hose Marija Kordova de Rionegro“, s kojeg je Mrdeža pobegao nakon što je policajcima tražio da ga puste da kupi flašicu vode.

SRPSKI NARKO-BOS RADIO ZA ITALIJANSKU MAFIJU Nađen

Kolumbijski mediji

 

- Forenzičari su detaljno pregledali vozilo da bi pronašli bilo koji trag koji će ih odvesti do begunca - navodi izvor kolumbijskih medija.

Podsetimo, srpski narko-bos je pobegao s kapije broj dva i krenuo ka „audiju“ u kojem je bilo još nekoliko njegovih saradnika. Oni su zapucali na policiju, a potom uspeli da spasu Mrdežu ekstradicije u Italiju, koja ga potražuje zbog šverca droge iz Južne Amerike i saradnje s italijanskom mafijom „Ndrangeta“.

On je prošle nedelje doputovao iz Dominikanske Republike u Kolumbiju i na istom aerodromu je zaustavljen i identifikovan. On je pokazao italijanske isprave na ime Nikola Boroš, ali je ubrzo utvrđeno da su lažne i da je reč o srpskom državljaninu Antunu Mrdeži, a koji je deo krimi-mreže koja povezuje Italiju, Španiju, Srbiju i Kolumbiju.

Sekretar za bezbednost Osvaldo Huan Zapata izjavio je da je tokom postupka proterivanja osumnjičeni napustio aerodrom nakon čega je policija ispalila metke u vazduh kako bi ga „obeshrabrili u bekstvu“. Sa druge strane, mediji javljaju da su pucali pomagači begunca.

SRPSKI NARKO-BOS RADIO ZA ITALIJANSKU MAFIJU Nađen

Kolumbijski mediji

 

Iz migracione službe u Kolumbiji saopšteno je da će istraga utvrditi sve okolnosti.

Mrdeža je, pišu mediji, bio deo međunarodne narko-mreže kojom je rukovodio italijanski biznismen Pjetro Fotija. Grupa se sumnjiči za šverc heroina, kokaina i hašiša.

Nakon hapšenja Fotija, istraga je proširena na još 13 osoba, a na spisku se našao i Srbin Nebojša Obradović, inače Mrdežin partner koji je u porukama na Skaju pomenut kao jedan od „važnih ljudi“.

Proširenjem istrage grupa je osumnjičena za još 10 epizoda kupovine droge od stranih dobavljača. Ukupno na prodaju su ponudili 402 kilograma kokaina i heroina i 50 kilograma hašiša.

Otkriveni posle hapšenja kurira

Istraga protiv ove krimi-organizacije počela je nakon što je 28. oktobra 2020. u Španiji uhapšen jedan od kurira kom su zaplenjena 32 kilograma kokaina. Policija je tada prikupila podatke koji potvrđuju da su osumnjičeni od 2020. do marta 2021. u nekoliko navrata organizovali šverc kokaina, a identifikovana su najmanje dva uvoza droge iz Španije. Tada su zaplenjene pošiljke od 31 kilogram i 50 kilograma.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading