BOLESTAN SAM, NE MOGU DA SLUŠAM VEŠTAKA Goran Džonić, okrivljeni za trostruko ubistvo u Moravcu kukao u sudu
Foto: Ilustracija

Goran Džonić, optužen da je krajem septembra 2021. u Moravcu ubio tročlanu porodicu Đokić, ponovo je u petak u Višem sudu u Nišu negirao krivicu. Tvrdio je da nikog nije ubio, da ne može da sluša veštaka-balističara i žalio se da je bolestan i da gubi vid.

Dobio dijabetes

Inače, dokazni postupak protiv penzionisanog vatrogasca Džonića završen je u petak u niškom sudu saslušanjem balističara, neuropsihijatra i svedoka Gorana Arizanovića, koji je optuženom pomogao da napravi cev za prigušivač, ne znajući šta Goran smera.

Veštak Nacionalnog centra za kriminalističku forenziku Dragan Savić potvrdio je da su sve četiri čaure i četiri projektila ispaljeni iz pištolja marke "bereta" kalibra devet milimetra, koji je na suđenju priložen kao dokaz.

Džonić je u jednom trenutku dok je Savić svedočio reagovao i zatražio reč od sudije.

- Ne mogu više da ga slušam, ja nisam ubica, ja nisam nikoga ubio - kukao je Džonić.

On se tokom suđenja žalio da je lošeg zdravlja i da sve slabije vidi, zbog čega je njegova advokatica zatražila dopunske preglede lekara kako bi bilo utvrđeno da li je sposoban da prati suđenje.

Doktorka Marija Panić, predstavnica komisije veštaka Specijalne zatvorske bolnice u Beogradu, istakla je da je dijabetes, od kojeg je Džonić oboleo, mogao da utiče samo na njegovo fizičko zdravlje, ali ne i na psihičko.

ČEKA SE PSIHIJATRIJSKO VEŠTAČENJE UBICE IZ MLADENOVCA Izdata i naredba za analizu bioloških tragova i uzimanje izjava svedoka - Alo.rs

 

- On je bio kod nas na pregledima 12 dana. Za to vreme je sa lekarima bio saradljiv i pristojan, ali smo imali zapažanja ostalih zaposlenih da je imao izvesne agresivne tendencije na njih - izjavila je Panićeva u sudu.

Sudija Višeg suda Mirko Drašković zakazao je za 6. jun iznošenje završnih reci, pošto je odbio predlog Džonićeve odbrane da se urade dodatna veštačenja njegovog zdravstvenog stanja.

Pobio ih zbog para

Podsetimo, Goran Đokić, vlasnik menjačnice u Aleksincu, njegova supruga Gordana i ćerka Lidija nestali su 26. septembra 2021. kada su se iz Moravca, nakon posete Goranovoj majci Stojanki, vraćali u Aleksinac. Njihova spaljena tela nađena su 2. oktobra iste godine u ataru sela Moravac, dok je njihov "folksvagen pasat", koji je takođe zapaljen, zatečen nedaleko od Tešice.

Više javno tužilaštvo tereti Džonića za teško ubistvo i nelegalno oružje. Sumnja se da je Džonić likvidirao rođake zbog para jer je na imanju njegovog sina Stefana i u njegovoj kući nađen novac za koji se veruje da je ukraden iz automobila Gorana Đokića. Jedan deo nađen je u dvorištu kuće njegovog sina, drugi u usisivaču, a deo para koji nedostaje osumnjičeni je iskoristio da komšiji vrati dug od 8.000 evra.

Džonić je ubrzo uhapšen i od tada je više puta menjao iskaz, ali je negirao zločin. 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading