PORODICA UBIJENOG "ŠKALJARCA" NA NJEGOVOM SPOMENIKU UKLESALA POSVETU: Živeo si bez mržnje, mrze samo slabići
Alo/ Ilustracija

Mirkovića je, prema optužnici, ubio Lazar Tejić (23), koji je priznao zločin. Za Mirkovića se spekulisalo da je blizak "škaljarskom klanu", te da se zbog toga našao na meti suprotnog klana. 

Srbin Zviceru nabavljao snajpere i pištolje - Alo.rs

Za njegovo ubistvo optuženi su Ivan Nikčević, Bojan Kovačević, neposredni izvršilac Lazar Tejić, Dušan Kokoruš i Filip Ivanović. 

Ivan Nikčević je, odlukom Apelacionog suda, 16. decembra prošle godine, pušten je da se brani sa slobode. Apelacioni sud mu je ukinuo pritvor, usvojivši žalbu odbrane na odluku Višeg suda da se on produži. Kako je objašnjeno Nikčeviću je pritvor bio produžavan samo zbog uznemirenja javnosti, a ocenjeno je da posle dve godine i mesec dana taj razlog više ne stoji i da je izgubio na snazi i intenzitetu.

Nikčević je inače nekoliko puta na ranijim ročištima nudio 50.000 i 70.000 evra jemstva, da mu se ukine pritvor ili zameni za kućni, ali u Apelaciji su kazali da oni nisu imali predlog tog jemstva i o njemu nisu ni odlučivali, tako da to jemstvo nije ni uzeto. Posle njega, na slobodu je pušten Bojan Kovačević, očuh Lazara Tejića. 

Ovo suđenje u Višem sudu u Beogradu krenulo je danas iz početka, jer je predsedavajuća sudija Jelena Škulić otišla u Apelacioni sud, a predsedavanje Većem je preuzeo novi sudija Stojan Petrović.

Mirkovića je svu krivicu prihvatio na sebe. Snimci s nadzornih kamera su zabeležili kako ubica s motociklističkom kacigom trči za Mirkovićem, koji nosi kesu iz prodavnice, sustiže ga pred liftom u garaži i ispaljuje nekoliko smrtonosnih hitaca u glavu i telo žrtve. Likvidator potom beži biciklom i to niz strme stepenice i odlazi u nepoznatom pravcu. Bojan se vraćao kući kobnog popodneva, kada se ispred njega odjednom stvorio muškarac s pištoljem. Počeo je da beži, ali nije uspeo da pobegne.

Ko je Tanja Miljković, supruga ozloglašenog Marka Mesara? - Alo.rs

Prema dobro obaveštenim izvorima, Mirković se dobro poznavao i s Aleksandrom Šarcem, koga je ekipa Velje Nevolje, pošto nije uspela da ga namami u klanicu u Ritopeku, ubila nepunih mesec dana ranije u garaži tržnog centra "Ušće", prenosi Informer.

Ubijeni Mirković je sahranjen na Novom bežanijskom groblju u Beogradu, u skupoj grobnici.

Na njegovom spomeniku, porodica je dala da se ispiše posveta.

"Jedan svet postaje siromašniji, jedno nebo postalo bogatije... Živeo si bez mržnje. Mrze samo slabići. Živeo si bez laži. Lažu samo kukavice. Voleo si jer voleti mogu samo veliki... Tek te čuvaju anđeli. Zauvek sa nama."

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading