ORUŽJEM TRGOVAO IZ KUĆNOG PRITVORA Srbin Zviceru nabavljao snajpere i pištolje!
Foto: Alo/Foto: Printscreen/SKY

Pored imena i prezimena, identitet ovog čoveka nije otkriven u optužnici podgoričkog Specijalnog tužilaštva protiv Zvicera i vrha ove kriminalne grupe, niti se njegovo ime našlo na spisku optuženih.

Pored vođe „kavčana”, prema navodima koje su objavili podgorički mediji, optužen je i Slobodan Kašćelan i drugi javnosti poznati članovi grupe, a među njima su i dvojica crnogorskih policajaca Ljubo Milović i Petar Lazović. Zvicer se u toj optužnici tereti da je naredio ubistvo Milana Ljepoje, bivšeg člana grupe „Pink panteri”, koga je krivio da je organizovao napad na njega u Ukrajini. Za surovo ubistvo Ljepoje u Ritopeku, sudi se klanu Veljka Belivuka.

Nalazi se na listi njenih pratilaca na Instagramu, a jedan detalj je ključan - Alo.rs

U crnogorskoj optužnici piše da je Zvicer od kraja decembra 2020. do početka marta 2021, kao državljanin Crne Gore, na teritoriji Bosne i Hercegovine, Ukrajine i drugih država neovlašćeno nabavio veću količinu vatrenog oružja i to iz kategorije A, čije je držanje građanima zabranjeno, te kratkog i kratkog repetirajućeg vatrenog oružja kategorije B, bez izdate odgovarajuće isprave. Ovo je utvrđeno iz analize komunikacije na „Skaju” koju su crnogorskom tužilaštvu dostavile kolege iz Francuske. Kako se navodi, on je angažovao pripadnika kriminalne organizacije iz Republike Srbije Miroslava S. – državljanina Republike Srbije, koji je na kriptovanoj aplikaciji „Skaj” koristio pin 7FIVBU, da mu na teritorijama Bosne i Hercegovine, Ukrajine i drugih država nabavi vatreno oružje za likvidacije pripadnika suprotstavljene kriminalne organizacije koje on odredi da budu ubijeni.

Miroslav S. mu je nabavio krajem decembra 2020. pušku sa optičkim nišanom proizvođača „Bergera” model BA – 13 kalibra 6,5x57 R, o čemu ga je i obavestio tako što mu je poslao slikovnu poruku sa fotografijom puške.

Vođe surovog klana iz Kotora poznate policiji još od mladosti - Alo.rs

„Jedan metak, čitava puška je u cevi, mala jeste ali je cev kao na karabinu”, „rasklopiš i staviš ispod jakne”, „ozbiljan je kalibar”, neke su od poruka koje je Zvicer sa Srbinom razmenio na „Skaju”.

Miroslav S. nabavio mu je i automatsku pušku sa optičkim nišanom neutvrđenog proizvođača. Poslao mu je fotografiju i ovog oružja, a na slici se vidi da puška ima integralne nožice i zatvarač karakterističan za puške repetirke i odvojivi kutijasti okvir za municiju. „Fino izgleda”. „Lako je nosiš, prebacuješ”, pisalo je u porukama.

Početkom februara 2021. godine, Miroslav S. nabavio je Zviceru automatsku pušku američke proizvodnje M-60 kalibra 7,9 milimetara. Mesec dana kasnije stigao je čitav arsenal – tri revolvera brazilskog proizvođača „taurus” kalibra 38 specijal, od kojih dva sivo-crne i jedan crne boje, dva metka od kojih je jedan revolverski kalibra 38 specijal ili 357 magnum i jedan lovački metak kalibra 36, kao i četiri pištolja od kojih su dva crne boje proizvođača „Bereta” model Px4 kalibra devet milimetara i jedan pištolj crne boje neidentifikovanog proizvođača.

„Iha davaj to moj vuče”. „Niko nema oružje kao ti”, odgovorio je Zvicer videvši fotografije.

U crnogorskoj optužnici nije bliže određen identitet misterioznog Srbina, osim što se navodi da je bio član ovdašnje kriminalne grupe.

Oružjem trgovao iz kućnog pritvora

U istrazi protiv ogranka „kavačkog klana” u Sloveniji, utvrđeno je da je i tu grupu oružjem snabdevao državljanin Srbije, koji je iz kućnog pritvora organizovao predaju pištolja „kavčanima”, a potom su ga dalje švercovali preko granica država Evropske unije i u Srbiju.

Ko je Tanja Miljković, supruga ozloglašenog Marka Mesara? - Alo.rs

Krajem maja 2019. godine u Beogradu su oružjem snabdeli i starijeg Crnogorca mršavije građe. On ih je u prestonici Srbije navodno sačekao i preuzeo sedam „škorpiona” za probu. Precizirano je da su kriminalce snabdevali pištoljima „glok” i CZ, a u nekoliko navrata i „škorpionima”.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading