KO JE U POLICIJI ZA MAFIJAŠE I SUMNJIVE BIZNISMENE BIO ''GAZDA'' I ''KRALJ?!'' Pozvan kao svedok na suđenje Darku Šariću
Alo, Mup, Ilustracija

Štrbac je zatražio Pušićevo saslušanje smatrajući da je on najodgovorniji za to što je kontroverzni vojvođanski biznismen Mile Jerković, koji je u međuvremenu preminuo u Americi od posledica korona virusa, umesto optuženog, volšebno postao svedok saradnik u ovom postupaku, na osnovu čijih je, kako smatra, izjava instruisanih od strane policije izbegao da odgovara u čak osam krivičnih dela vezanih za kupovinu vojvođanskih preduzeća.

VIŠI SUD U BEOGRADU DONEO ODLUKU Darku Šariću se produžava pritvor još dva meseca 

Veruje se da se Mile Jerković za života “bogatio na nelegalan način jer je uživao zaštitu policije i kriminalaca, a zauzvrat je bio njihov instrument koji kanali druge ljude”, reči su osobe koja je sa Jerkovićem trgovala oko zemljišta i nekretnina, i posle toga završila iza rešetaka.

KO JE U POLICIJI ZA MAFIJAŠE I SUMNJIVE BIZNISMENE BIO ''GAZDA'' I ''KRALJ?!'' Pozvan kao svedok na suđenje Darku Šariću

TV Pink

 

Ako u ovom ima deo istine, onda ne čudi što je Jerković bivšeg načelnika Pušića oslovljavao sa “kralju”, što je ovome, tvrde upućeni, veoma prijalo.

Saslušanje penzionisanog načelnika UKP zatraženo je i zbog navoda pojedinih svedoka, koji su tvrdili da se Bogdan Pušić svakodnevno družio sa Jerkovićem, i da mu je na određeni način bio “gazda”.

Navodno je jednom svedoku noć uoči svog, kao i hapšenja Darka Šarića i njegovih saradnika, rekao: ”Večeras imam zakazano kod gazde, sutra ćemo da je*emo majku Crnogorcima…”

Jerković došao ozvučen u kafanu sa advokatom

Mile Jerković posedovao je 2008. godine dvadesetak preduzeća koje je kupio u privatizaciji, ali je zbog finansijskih problema odlučio da ih proda.

Tada je stupio u kontakt sa novosadskim advokatom Radovanom Štrpcem, koji ga je spojio sa Darkom Šarićem, kome je prodao nekoliko preduzeća, tvrdeći da je Pljevljak, kome se sudi i za šverc nekoliko tona kokaina, na taj način oprao 22 miliona evra koja mu se stavljaju na teret.

Pre hapšenja zajedno sa Šarićevom grupom, Jerković je na razgovoru sa Šarićevim advokatom Štrpcem u jednom kafiću insistirao da mu ovaj kaže kako funkcioniše šema za pranje para, a sumnjalo se da je na ovu kafu Mile došao ozvučen.

Nakon hapšenja ubrzo je postao svedok saradnik, što mu je omogućilo da zbog jedne presude, umesto tri godine, odrobija samo 42 dana.

Može samo da se pretpostavi šta će sve Štrbac pitati Bogdana Pušića, ako sud prihvati njegov predlog i kakve bi se još zanimljive pikanterije iz sprege kriminalaca i pojedinaca iz policije mogle otkriti u odnosu “kralja” i svedoka saradnika, koji je na brojnim suđenjima nije ni pojavljivao, tvrdeći da u Srbiju iz Amerike ne dolazi ne zato što ima strah od letenja, već, cinično, “ima strah od sletanja”.

Da bi demantovao navode da mu je Pušić gazda, pokojni Mile Jerković na jednom od ročišta na kome se pojavio u svojstvu svedoka saradnika, upitan da li ga je Bogdan svojevremeno hapsio, i da li je to bilo fer, odgovorio:

''Nije bilo fer, ja sam za 4 šlepera dobio sedam godina, a Cane za 65 ništa''. 

Svaki moj cent je legalno zarađen

Darko Šarić je na ponovljenom suđenju u kojem je optužen za "pranje" 22 miliona evra izjavio da nema veze sa krivičnim delom.

''Još kada sam iznosio odbranu 2015. godine nisam ni sanjao da će posle biti određeno veštačenje. Sve sam pričao iz glave. Kasnije je veštačenjem potvrđen svaki moj navod. Ekonomsko-finansijskim veštačenjem je utvrđeno da su u pitanju realni tokovi novca i da nigde nije izvšena bilo kakva nezakonita radnja.

U prethodnoj presudi je bilo napisano da je sve od prodaje "Štampa" sistema, po naovamao apsoluno nesporno. Sav novac od prodaje "Štampa" sistema je išao legalno sa računa na račun firmi, tako da je dokazano i poreklo novca, pa nema nikakve veze sa nijednim krivičnim delom'', rekao je Šarić na suđenju.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA  

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading