VIŠI SUD U BEOGRADU DONEO ODLUKU Darku Šariću se produžava pritvor još dva meseca
Alo, Mup, Ilustracija

Krivično vanpretresno veće Višeg suda u Beogradu, i to osebno odeljenje za organizovani kriminal je preispitujući po službenoj dužnosti razloge za dalje zadržavanje okrivljenih u pritvoru, donelo rešenje kojim se prema Darku Šariću, D.S i M.R produžava pritvor u trajanju od 60 dana i to usled postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva i usled postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo sve u skladu sa odredbom člana 211. stav 1. tačka 1. i 3. Zakonika o krivičnom postupku.

PRETRESLI MU STAN, PA PRONAŠLI MARIHUANU I AMFETAMINE Uhapšen muškarac iz Aranđelovca

Protiv navedenog rešenja dozvoljena je žalba Apelacionom sudu u Beogradu u roku od 3 dana od dana prijema rešenja.

U saopštenju se navodi da se optužnicom Tužilaštva za organizovani kriminal od 12. oktobra 2022. godine okrivljenom D.Š stavlja na teret izvršenje krivičnog dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela - teško ubistvo u saizvršilaštvu, izazivanje opšte opasnosti u saizvršilaštvu, dva krivična dela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, krivično delo zloupotreba službenog položaja u podstrekavanju, lažno prijavljivanje u saizvršilaštvu i krivično delo zloupotreba službenog položaja podstrekavanjem.

Okrivljenom D.S je stavljeno na teret izvršenje krivičnog dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela iz člana 346. stav 4. u vezi stava 2. Кrivičnog zakonika, produženog krivičnog dela zloupotreba službenog položaja u saizvršilaštvu iz člana 359. stav 1. Кrivičnog zakonika u saizvršilaštvu, u vezi člana 33. i 61. Кrivičnog zakonika i izvršenje produženog krivičnog dela zloupotreba službenog položaja u saizvršilaštvu iz člana 359. stav 3. u vezi sa stavom 1 КZ, u vezi sa članom 33. i 61. Кrivičnog zakonika i okrivljenom M.R. je na teret stavljeno izvršenje krivičnog dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela iz člana 346. stav 4. u vezi stava 2. КZ-a, produženog krivičnog dela zloupotreba službenog položaja iz člana 359. stav 1 КZ u saizvršilaštvu u vezi člana 33. i 61. КZ i produženog krivičnog dela zloupotreba službenog položaja u saizvršilaštvu iz člana 359. stav 3 КZ u vezi sa stavom 1 КZ-a u vezi sa članom 33. i 61. Кrivičnog zakonika.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA  

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading