DELOVI TELA USITNJAVANI U GARAŽI Draganić postavljao foliju: Jezivo svedočenje Lalića
Alo.rs/J. O.

Lalić o fotografijama

U kancelariji se takođe nalazio krevet kao i komoda sa televizorom. Lalić je za tu prostoriju rekao da je u njoj ostavljen telefon pokojnog Gligorijevića, kao i da se ranije u prostoriji nalazila i garnitura.

- Vidite dva televizora. Ovaj na zidu korišćen je za video nadzor, a televizor na komodi je bio za redovnu upotrebu. Bio je i digitalni video rekorder sa kog sam, između ostalog, brisao snimke. Imali smo i kuhinju. U njoj smo držali vage, digitalnu i kuhinjsku, etil alkohol, kofein. Na stolovima se radila priprema i pravljenje spida i razmeravanje narkotika. U peći se nekada i ostavljala droga - rekao je Lalić.

Kada je prikazan aparat sa više antena, Lalić je rekao da je u pitanju ometač sa 12 antena.

- Kacige koje su na fotografijama je trebalo da budu korišćene za ubistvo Mladenčeta, od kog se posle odustalo. Sa kacigama je bio i prigušivač. Iza kuhinje postoji mali hodnik i tu su hladnjače. Postoje dve komore u kojima je isključena struja. Nekada se tu odlagalo oružje i narkotici - dodao je okrivljeni svedok. Za fotografije municije rekao je da nije siguran da je tu municiju uopšte video ili znao za nju. Dodao je da su mnogi koristili te prostorije za držanje narkotika, tako da nisu dirali ono što u prostoriji nisu ostavili.

Droga

Lalić je istakao da su se i kasete za odlaganej garderobe osoblja restorana koristile za skrivanje narkotika i oružja. Za prigušivač koji se nalazi na jednoj od fotografija potvrdio je da je u pitanju prigušivač snajpera koji je doneo Aleksandar Gligorijević, a potom je potvrdio i da je snajper na fotografijama upravo taj snajper o kom je govorio.

Na jednoj od fotografija nalazile su se motke, a Lalić je rekao da su takvim tipom motki nanošene povrede. U pitanju su uglavnom bile drške od lopata i sekira. - To su kuvane motke. Evo možete da vidite da na jednoj piše "poligraf, 100 odsto radi". U produžetku kuhinje ima prolaz u kom se nalazi jedan sanduk zamrzivač. Kupatilo na spratu suštinski nije bilo u upotrebi, koristili smo dva toaleta dole. Sve te prostoriej su se koristile - rekao je Lalić.

Lalić o "bunkeru"

Sudija je istakla da se vrši uvid u foto dokumentaciju od 4. februara i rekla Laliću da je njegov zadatak da opiše ono što na fotografijama vidi. Kako je rekla, Lalićev zadatak je da opiše prostorije na stadionu u Humskoj, "bunker", opis kancelarije na stadionu kao i mesto na kom je video i tukao I. S.

- Ovo je unutrašnji deo, to su ti separei. Sprave za vežbanje su sa desne strane, bliže prozorskim okvirima. U tom desnom delu je deo sa spravama za vežbanje. Između svakog separea nalaze se žardinjere. Nisu imale formalnu nameru, nego neformalno, da se nešto skloni i sakrije. Iza postera sa igračima na zidu je prolaz koji vodi do kuhinje. U unutrašnjosti šanka se ponekad držala vaga i ponešto od droge - rekao je Lalić.

Nastavak suđenja Dijani Hrkalović - Alo.rs

Dodao je da postoji i kasa sef u plakaru šanka.

- Na kraju teretane je prolaz ka toaletima i prostoriji. U toj prostoriji je I. S. prenoćio. u toj prostoriji se noćilo, znam da je Šejić spavao tu - rekao je Lalić govoreći o prostoriji u kojoj se nalazi krevet, radni sto i stolica i dodao da su u plakaru u toj prostoriji dugo stajale policijske značke. On je ukazao na fotografiju na kojoj se nalaze vrata i istakao da su to "navodna blinda vrata kancelarije" o kojima su Miljković i on pričao i istakao da nisu u pitanju prava blindirana vrata, već sigurnosna vrata.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading