DEKSTEROVI VOJNICI UHAPŠENI U BEČU Policija im našla pištolj, keš i kokain vredan 1,5 miliona evra!
Foto: Alo.rs

Austrijska policija uspela je da uđe u trag bandi balkanskih narko-dilera koji su drogu kupljenu u Hamburgu prodavali u Beču. Kako se sumnja, radi se o saradnicima Darija Đorđevića, zvanog Dekster, jednog od šefova „vračaraca“, beogradskog klana koji je radio za odbeglog vođu „kavčana“ Radoja Zvicera!

Jedinica za borbu protiv uličnog kriminala, nakon intenzivne istrage, uhapsila je tri osobe osumnjičena za prodaju narkotika. Radi se o državljanima Bosne i Hercegovine, Mađarske i Hrvatske, koji su uhapšeni u 14. bečkom okrugu. Kod uhapšenih pronađeno je 11,3 kilograma kokaina čija vrednost se procenjuje na oko 1,5 miliona evra, kao i gotovina - 8.990 evra. Pronađeni su i jedan pištolj sa uklonjenim serijskim brojem i vozilo koje je korišćeno za šverc droge.

DEKSTEROVI VOJNICI UHAPŠENI U BEČU Policija im našla pištolj, keš i kokain vredan 1,5 miliona evra!

Foto: Austrijska policija

 

Istraga je pokazala da su dvojica uhapšenih švercovala drogu iz Hamburga u Beč, a potom je skladištili u podrumu kuće trećeg člana bande. Upravo u podrumu pronađena je polovina od ukupno 11,3 kilograma kokaina, a ostatak je nađen u automobilu i u jednom rancu, prenela je policija.

Kako objašnjavaju izvori Alo! iz policije, sumnja se da je ova trojka radila za Đorđevića, kome se trenutno sudi u Beču zbog trgovine kokainom. Prema podacima Savezne kriminalističke službe Austrije Deksterovu kriminalnu organizaciju samo u Beču činilo je 200 osoba. Iako je on u pritvoru, ostatak klana koji je na slobodi nastavio je biznis s kokainom.

DEKSTEROVI VOJNICI UHAPŠENI U BEČU Policija im našla pištolj, keš i kokain vredan 1,5 miliona evra!

Printscreen

 

 

Zvicer ga postavio za šefa bečkog ogranka

Austrijski mediji izveštavali su da je ekipa Darija Đorđevića Dekstera u Beču i okolini svojevremeno pronašla kupce za više stotina kilograma narkotika, što je njega uzdiglo na hijerarhiji. Izvori Alo! objašnjavaju da je upravo iz tih razloga, u februaru 2020. godine, uz odobrenje Radoja Zvicera, Đorđević unapređen za šefa bečkog ogranka kavačkog klana. Međutim, Đorđević nije dugo uživao u „slavi“ jer su mu bečki specijalci već u junu 2021. godine stavili lisice i od tada je u pritvoru.

Đorđević je uhapšen i optužen da je sa šest drugih članova klana u jednoj bečkoj garaži 28. decembra 2019. godine jednoj drugoj narko-bandi, uz primenu sile, oteo 13 kilograma kokaina i 106.000 evra.

Dekster i njegovi ljudi su se pretvarali da žele da kupe kokain, za šta su iznajmili posebnu halu u koju su pozvali dva prodavca. Kada su krijumčari droge došli u tu halu, oni su brutalno napadnuti, a jedan od njih je čak uboden nožem u leđa.

- Nisam učestvovao u tome za šta sam optužen - rekao je Dekster prošlog meseca pred sudom.

Međutim, demantuju ga poruke presretnute preko Skaj aplikacije, ali i audio-snimci pošto je Dekster više voleo da snima glasovne poruke umesto da piše.

DEKSTEROVI VOJNICI UHAPŠENI U BEČU Policija im našla pištolj, keš i kokain vredan 1,5 miliona evra!

Foto: Privatna arhiva

 

 

Droga stigla preko Titove luke

Uhapšeni trojac kokain je dopremio iz Hamburga, nemačke luke koja je bila pod kontrolom Edina Gačanina zvanog Tito, jednog od vođa superkartela koji je nedavno razbijen u akciji Evropola. Kako je saopštila holandska policija nakon hapšenja, Gačanin je klanom upravljao iz Dubaija, a, između ostalog se tereti da je prošvercovao 1.800 kilograma kokaina iz južne Amerike koji je uvezen upravo preko luke Hamburg. Evropol je u februaru ove godine saopštio i da je kavački klan sarađivao sa Titom i finansirao tovare s drogom koji su rasturani po Evropi!

Pošto ga austrijske vlasti smatraju za ključnu ličnost jednog od srpsko-crnogorskih klanova, suđenje je počelo pod strogim bezbednosnim merama, uz prisustvo specijalnih jedinica i državne bezbednost.

Kako je Alo! pisao, Dekster je sa Nikolom Vušovićem Džonijem vodio ekipu „vračaraca“. Oni su funkcionisali nezavisno od „Principa“ Veljka Belivuka, ali su obe kriminalne organizacije radile pod patronatom kavačkog klana Radoja Zvicera.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA


 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading