ZAPLENJENO 100 KILOGRAMA KOKAINA Uhapšena grupa koja sarađuje sa Kavčanima (FOTO)
Foto: MUP Srbije

U međunarodnoj koordinisanaj akciji BIA MUP i Europola i Eurodžasta zaplenjeno je preko 100 kilograma kokaina vrednosti od više od 10 miliona evra i uhapšeno više osoba u EU i Srbiji.

Kako mediji prenose droga je zaplenjena u Belgiji, a prema informacijama koje su se pojavile u medijima uhapšena je grupa koja sarađuje sa kavačkim klanom.

U ovoj akciji u Holandiji uhapšeni su pripadnici organizovane kriminalne grupe srpski državljani D.R. (28) i D.P. (48), kod kojih je pronađeno oružje i izvesna količina novca za koju se sumnja da je nastala izvršenjem krivičnih dela, dok su u Belgiji i Luksemburgu uhapšeni takođe srpski državljani S.K. (36), Đ.D. (32), J.V. (33), jedno NN lice, kao i državljanin BiH S.Đ. (42).

Na teritoriji Beograda uhapšen je srpski državljanin V.V. (29), kome je određeno zadržavanje od 48 sati, koji će uz krivičnu prijavu biti priveden nadležnom tužilaštvu.

Droga je zaplenjena u Arlonu, na jugoistoku Belgije, prilikom pretresa jednog skladišta. Osumnjičeni su pokušali da sakriju kokainu betonskim pločama radi lakšeg izvoza.

„Otkriveno je i zaplenjeno najmanje 103 paketa sa od više od jednog kilograma (ukupno oko 115 kilograma)“ za koje se procenjuje da bi dostiglo vrednost od 11,5 miliona evra na tržištu, navodi se u saopštenju tužilaštva.

Pretresi si istovremeno sprovedeni u Holandiji, Luksemburgu i Srbiji.

„Ukupno je bilo angažovano skoro 100 pripadnika različitih policijskih službi u operaciji koja ima za cilj razbijanje srpske kriminalne organizacije koja se bavi međunarodnom trgovinom kokainom“, navelo je tužilaštvo.

Policija nastavlja sa koordinisanim radom na rasvetljavanju svih okolnosti u vezi distribucije pomenutog narkotika i na otkrivanju ostalih članova navedene međunarodne organizovanane kriminalne grupe.

Pet osoba koje su lišene slobode u Arlonu biće večeras ispitane kod istražnog sudije.

Za lica uhapšena u inostranstvu saopštenje precizira da su oni “predmet evropskih ili međunarodnih poternica i bicje predmet ekstradicionih procedura u narednim danima“, najavljuju iz tužilaštva.
 

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA 

Uskoro Opširnije na Alo.rs

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading