ŠVERCOVAO KOKAIN VREDAN MILION EVRA Policija uhapsila Mladena J. (37) iz Beograda na graničnom prelazu Batrovci
EPA/ RICCARDO ANTIMIANI

Slučaj je otkriven kada je na red za ulaznu kontrolu pristigao „mercedes'' nemačkih registarskih oznaka, kojim je sam putovao 37-godišnji državljanin Republike Srbije. Bez obzira što je vozač rekao da nema ništa za prijavljivanje, automobil je izdvojen za detaljan pregled.

Tom prilikom je najpre u patosu automobila na desnoj strani, ispred suvozačkog sedišta, otkrivena specijalno napravljena pregrada ispunjena sa ukupno šest paketa oblepljenih selotejpom. Potom su još tri paketa identične bele praškaste materije pronađena i u fabričkoj šupljini ispod poklopca gde se nalazi menjač.

- U fabričkim šupljinama pored menjača i ispod patosnice suvozačevog sedišta pronađen je kokain zapakovan u više paketa, ukupne težine oko 10 kilograma - saopštio je juče MUP.

Puška opalila u igri rođene braće! - Alo.rs

Otkriveni narkotik su zajedno sa automobilom i vozačem preuzeli u dalju nadležnost tužilaštvo i SBPOK.

Inspektori su nakon toga upali u dva stana u Beogradu koje koristi osumnjičeni i pretresom pronašli vagicu za precizno merenje, kao i više komada municije različitog kalibra, pa će protiv njega biti podneta i krivična prijava za nedozvoljenu proizvodnju, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Veštačenje je pokazalo da je kokain izuzetne čistoće, čak 99 odsto, pa se vrednost zaplenjene droge procenjuje na oko milion evra.

- S obzirom na to da se radi o čistom kokainu, njegova tržišna cena bi mogla i da se dodatno uveća ukoliko bi se razblažio. Najčešće supstance koje se koriste za to su kreatin, tetramisol, norkokain, cinamoilkokain i ekgonin metil-estar - objašnjava izvor Alo!.

Kolika je zarada od šverca kokaina, govori i podatak da kilogram ove droge u Kolumbiji ili Peruu, gde se proizvodi, košta oko 2.000 evra.

- Kada stigne u neku od evropskih luka cena je već drastično povećana, jer sam transport droge se naplaćuje i po nekoliko hiljada evra po kilogramu. Kad se nađe na uličnom tržištu, cena grama je od 60 do 100 evra, pa i više ukoliko se radi o kokainu velike čistoće poput ovog - objašnjava naš sagovornik.

Uhapšena devojka koja je oborila Zlatka koji je pogledao povredama šest dana kasnije - Alo.rs


Mladen bio mula, potraga za naručiocem

Mladenu J. (37) određeno je zadržavanje do 48 sati i on će biti priveden nadležnom tužilaštvu. U međuvremenu, policija će nastaviti istragu kako bi se utvrdilo kome je bila namenjena zaplenjena droga.

- Veruje da se da je Mladen J. bio samo kurir koji je imao zadatak da prošvercuje kokain preko granice. Ko je u tome sve učestvovao, odnosno ko je njegov poslodavac i kome je nosio drogu predmet je dalje istrage - kaže izvor iz policije.

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading