OŠTETIO SRBIJU ZA VIŠE OD ČETIRI MILIONA Pančevac optužen za poresku prevaru
Foto: Shutterstock

U saopštenju tog tužilaštva se navodi da je optuženi od 16. marta do 13. jula 2020. godine, u nameri da privredno društvo ostvari pravo na neosnovani povraćaj poreza, podneo pet poreskih prijava na dodatu vrednost neistinitog sadržaja sa iskazanim pravom na odbitak prethodnog poreza po osnovu lažnih ulaznih računa za nabavku dobara Poreskoj upravi.

Do stvarnog prometa dobara sa dobavljačima nije došlo niti je izvršeno plaćanje prema dobavljačima, pa je ostvaren povraćaj poreza na dodatu vrednost od 4.159.674,00 dinara na štetu budžeta Republike Srbije koja sredstva su od strane Poreske uprave uplaćena na tekući račun privrednog društva.

Uhapšeni pripadnici organizovane grupe za krijumčarenje ljudi - Alo.rs

Njemu se na teret stavlja krivično delo poreska prevara u vezi sa porezom na dodatu vrednost Zakona o poreskom postupku i poreskoj administraciji.

Tužilaštvo je predložilo sudu da mu izrekne uslovnu osudu i novčanu kaznu u iznosu od 200.000,00 dinara.

Tužilaštvo je predložilo i da mu se izrekne mera bezbednosti zabrane vršenja poziva, delatnosti i dužnosti i to svih dužnosti direktora ili drugog zastupnika na teritoriji Srbije vezanih za raspolaganje, korišćenje, upravljanje ili rukovanje tuđom imovinom u trajanju od 1 godine računajući od dana pravosnažnosti presude.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading
Mrav

31.05.2022 16:33

Pa sve pijačare treba tužiti zbog utaje poreza, tu i državu da tuže PREDUZETNICI jer su OŠTEĆENI plaćanjem ogromnog poreza!!!

Goran

01.06.2022 11:56

a sto mu krijete ime? znate li sta bi meni uradili da ja znam ko je pocinilac nekog krivicnog dela a cutim u SUP necu da kazem? npr