PROCURILI DETALJI HAPŠENJA Korać pao u akciji srpske i hrvatske policije
Alo!

Akcijom dve policije je obuhvaćen još jedan poznati kriminalac. Sve je urađeno u isto vreme kada je u Novom Sadu procesuiran Radoje Zvicer, takođe zbog falsifikovanja isprava. Srpska i hrvatska policija sprovele su zajedničku akciju protiv falsifikatora dokumenata i hapšenju kriminalaca koji ih koriste.

Pripadnici raznih balkanskih kriminalnih klanova dobijali su originalne isprave sa tuđim podacima a njihovim fotografijama.

POLICIJA U BORU UHAPSILA RAZBOJNIKE Pretukli muškarca i oteli mu mobilni telefon

Najčešće su falsifikovane srpske i hrvatske isprave. Nakon razmene podataka sa partnerskim službama bili su laki za praćenje.

Slična akcija je sprovedena u celoj Evropi, a iza rešetaka se našao veliki broj kriminalaca.

Mediji su ranije prenosili da je Korać Bojovićeva "desna ruka", kao i da vodi sve njegove poslove, kako u Srbiji, tako i u Crnoj Gori.

U javnosti se često njegovo ime navodilo uz brojne poslove sa one strane zakona, pa čak i likvidacije. Međutim, njegov dosije je sve ove godine ostao prazan i nikada nije osuđen za neko krivično delo.

Jedini put je uhapšen u Zvorniku, u leto 2016. godine, kada je zadržan zbog ispitavanja o ubistvu Čede Đokića. Đokić je ubijen snajperskim hicem dok je pio kafu na svojoj terasi, a Korać je navodno dan kasnije pokušao ilegalno da pređe granicu sa Srbijom. U pritvoru je zadržan 48 sati, nakon čega je pušten bez ikakve krivične prijave.

Mediji su pisali i da je početkom godine uspeo da izbegne hapšenje u Beogradu, nakon čega je za njim raspisana crvena poternica, zbog, kako je tada preciziralo Tužilaštvo, sumnje da je izvršio krivično delo teško ubistvo u podstrekavanju.

BONUS VIDEO:

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading