OVO SU RAZLOZI Advokat Dragoš Cukavac otkriva zašto je  odloženo ročište (VIDEO)
Alo!/Masanori Jošida

Advokat Vladimira Dimitrijevića, Dragoš Cukavac otkriva detalje i razloge odlaganja pripremnog ročišta. 

Oko devet časova u sud je stiglo oko pet marica, ispred Specijalnog suda su se okupile brojne medijske ekipe.

Među prvima je u sud stigao advokat Nemanja Govedarica, zatim Ivana Ostojić, Nikola Ristović, Stefan Jokić, Nikola Dumnić, Goran Petronijević i mnogi drugi...

Takođe, sa slobode su došli okrivljeni Vojislav Đorđević, Slađana Sekulić, Vladimir Dimitrijević

Pripremno ročište je 8. marta bilo odloženo jer je Belivukov advokat Dejan Lazarević tražio izuzeće tužilaca i sudija.

U međuvremenu, Lazarević je 14. aprila uhapšen kao član kriminalne grupe Darka Šarića i on se od tada nalazi u pritvoru.

Hrvatin i Spasojević su prema ovim sporazumima dobili status svedoka okrivljenih, a pomenute kazne od 15 i 14 godina zatvora će im biti izrečene na kraju kompletnog suđenja ovoj grupi, ukoliko ispune obaveze iz sporazuma i svedoče protiv klana Belivuk-Miljković, potvrđeno je Tanjugu.

Hvatin se optužnicom tereti za učešće u četiri od pet teških ubistava - Gorana Veličkovića, Lazara Vukičevića, Zdravka Radijevića i Milana Ljepoje.

Spasojević se tereti za učešće u teškom ubistvu Gorana Veličkovića i Aleksandra Gligorijevića, kao i za nedozvoljeno držanje oružja.

Optužnica protiv Belivukove grupe povrđena je 9. novembra prošle godine, ali suđenje nije bilo zakazano sve do nedavno jer je ubrzo predsednica sudskog veća kojoj je dodeljen predmet na suđenje Zorana Trajković, otišla na bolovanje.

Predmet je nedavno dodeljen novom sudskom veću na čelu sa sudijom Vinkom Beraha Nikičević.

Potvrđenom optužnicom ova grupa tereti se za pet brutalnih ubistava, trgovinu drogom, nedozvoljeno držanje i nošenje oružja, silovanje i otmicu.

U pitanju su ubistva Gorana Veličkovića Goksija, Lazara Vukičevića, Zdravka Radojevića, Aleksandra Gligorijevića Pukija i Milana LJepoje.

Belivuk je optužen za pet, a Marko Miljković za četiri teška ubistva.

Odloženo pripremno ročište Belivuku i ekipi - Alo.rs

Za ova ubistva optuženo je još 11 pripadnika grupe.

Dokazi protiv ove grupe zaplenjeni su mahom sa aplikacije Skaj za mobilne telefone, među njima audio i video snimci, kao i fotografije brutalnih ubistava, a putem međunarodne pravne pomoći one su iz Francuske dostavljeni našim pravosudnim organima.

Pored Belivuka i Miljkovića ova optužnica tereti i Srđana Lalića, Miloša Budimira, Marka Budimira, Nebojše Jankovića, Vlada Draganića, Bojana Hrvatina, Dejan Tešića, Nikole Spasojevića, Nemanje Ðurića, Nemanje Lakičevića, Marka Andrića, Vlade Georgieva, Aleksandra Vučeljića, Milovana Tadića, Filipa Ivanovskog, Željka Kodžića, Slađane Sekulić, Borisa Karapandžića, Nikole Stefanovića, Vladimira Greka, Aleksandra Šćepanovića, Alekse Šejica, Mijata Simeunovića, Miloša Lukića Selaka, Alekse Dunjića, Vojislava Ðordevića, Alekse Stošića, Vladimira Dimitrijevića.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading