SUĐENJE SE NASTAVLJA KRAJEM MAJA Odloženo pripremno ročište Belivuku i ekipi
Foto: Alo!

 

Kako se saznaje, Belivuku i Miljkoviću je naloženo da u roku od mesec dana obezbede novog advokata.

Oko devet časova u sud je stiglo oko pet marica, ispred Specijalnog suda su se okupile brojne medijske ekipe.

Među prvima je u sud stigao advokat Nemanja Govedarica, zatim Ivana Ostojić, Nikola Ristović, Stefan Jokić, Nikola Dumnić, Goran Petronijević i mnogi drugi...

Takođe, sa slobode su došli okrivljeni Vojislav Đorđević, Slađana Sekulić, Vladimir Dimitrijević.

Pripremno ročište je 8. marta bilo odloženo jer je Belivukov advokat Dejan Lazarević tražio izuzeće tužilaca i sudija.

U međuvremenu, Lazarević je 14. aprila uhapšen kao član kriminalne grupe Darka Šarića i on se od tada nalazi u pritvoru.

Pripremno ročište je zatvoreno za javnost i njemu mogu da prisustvuju samo optuženi, njihovi branioci, punomoćnici optuženih, postupajući tužilc i sudsko veće.

Nije poznato ko će zauzeti Lazarevićevo mesto i biti branilac Belivuka i još nekih članova njegove grupe.

Osim pritvorenih, na optužnici se nalazi još pet osoba, od kojih su dve u kućnom pritvoru, a četvorica su odlučila da tužilaštvu otkriju detalje izvršenja krivičnih dela, od kojih su dvojica dobila status - svedoka okrivljenih.

Bojan Hrvatin i Nikola Spasojević zaključili su sporazum sa Tužilaštvom za organizovani kriminal da za kaznu od 15 i 14 godina zatvora svedoče protiv ove grupe o teškim ubistvima i drugim krivičnim delima koja je počinila.

Hrvatin i Spasojević su prema ovim sporazumima dobili status svedoka okrivljenih, a pomenute kazne od 15 i 14 godina zatvora će im biti izrečene na kraju kompletnog suđenja ovoj grupi, ukoliko ispune obaveze iz sporazuma i svedoče protiv klana Belivuk-Miljković, potvrđeno je Tanjugu.

Hvatin se optužnicom tereti za učešće u četiri od pet teških ubistava - Gorana Veličkovića, Lazara Vukičevića, Zdravka Radijevića i Milana LJepoje.

Spasojević se tereti za učešće u teškom ubistvu Gorana Veličkovića i Aleksandra Gligorijevića, kao i za nedozvoljeno držanje oružja.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading