KO JE ZLOGLASNI RADOJE ZVICER? Vođu krvavog klana žena spasila smrti, izbegao hapšenje, a sad organizuje atentat na Vučića
Alo

Informacije je saopštio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, koji je naveo da je srpska policija podatke dobila od Evropola.

TRAŽILI BI VUČIĆEVU OSTAVKU DA DANILO SAMO NEPROPISNO PARKIRA Vulin o karambolu na Slaviji koji je izazvao sin Đilasovog saradnika - Alo.rs

- Zvicer je kriminalac koji ima neshvatljive sume novca i koji može da nanese mnogo zla, a  posebno je kivan na predsednika Srbije Aleksandra Vučića.  Zvicer je, dok predsednik Srbije Aleksandar Vučić nije poveo borbu protiv mafije, bio ugledni građanin Crne Gore, pod zaštitom državnih organa Crne Gore i da je uživao u svom novcu, ali da je sada u bekstvu i da može da čini brojne zločine i da naruči puno zla, a na prvom mestu je kivan na predsednika Vučića - rekao je Vulin u junu prošle godine.

A ko je Radoje Zvicer, vođa klana koji godinama izmiče ruci pravde?

Njegovo ime pojavilo se prvi put u javnosti u decembru 2017. godine, kada je objavljen 15-minutni snimak na Jutjubu sa detaljnim informacijama o „kavačkom klanu“, vođi ove grupe i njenim članovima.

Tada su otkriveni su detalji koji nisu bili spominjani u javnosti, a koji se odnose na kriminalno delovanje ovog klana, kao i imena država u kojima deluju i lažni identiteti koje koriste.

Selaković: Sunovrat novinarstva i karneval mržnje! - Alo.rs

Radoje Zvicer bio je šef Velji Nevolji, koji je bio na čelu jednog od najmonstruoznijih klanova u Srbiji

Na snimku se prvi put obelodanjuje podatak da se Zvicer, koji slovi za vođu ,"kavačkog klana", služi tuđim identitetom i da pod imenom Josip Babić nesmetano putuje Evropom.

Naime, prema saznanjima bezbednosnih službi iz regiona, Radoje Zvicer krio se u zemljama regiona i EU pod lažnim imenom Babića, rođenog 6.2.1979. iz Orašja, BiH. Babić je državljanin BiH koji je rođen u nemačkom gradu Nirnbergu, a on nikada nije vadio dokumenta BiH, naveo je svojvremeno podgorički Dan.

Pošto je Babić odgovarao njegovom opisu i starosti, Kotoranin je to iskoristio i preko svojih "kanala" u BiH izvadio pasoš koji mu je poslužio za neometano putovanje.

Zvicer je, prema navodima medija pre nekoliko godina izbegao hapšenje prilikom policijske akcije na teritoriji Kosova i Metohije, pošto je dan pre toga pobegao iz Prištine na osnovu dojave koju je dobio iz nepoznatog izvora.

Žena ga spasila od smrti

Zvicer je jedno vreme boravio u Prištini odakle je koristeći lažna dokumenta putovao u Istanbul, Beč i Cirih. Iako se policija nadala da će i on biti uhvaćen u akciji koju su pripremali desetak dana, Zvicer je uspeo da napusti mesto koje je povremeno koristio.

Njegovo ime ponovo je dospelo u medije kada je u maju 2020. godine izbegao smrt u Ukrajini.

KRILI "GENOCID" IZA EKOLOGIJE! Ćuta-Zelenović-Dobrica skinuli svoje ekološke maske (VIDEO) - Alo.rs

Njemu su tada ispred zgrade u kojoj je živeo sa suprugom prišli napadači i ispalili nekoliko hitaca. Od smrti ga je spasila upravo supruga Tamara, koja je u tom trenutku izvadila pištolj i zapucala na napadače, što ih je omelo da završe posao.

Iako teško ranjen, Zvicer je uspeo da se oporavi, a onda se, prema pisanjima medija, jedno vreme vratio u Crnu Goru.

Odatle je, kako se navodi, pobegao u februaru prošle godine čim su uhapšeni njegovi saradnici u Srbiji Veljko Belivuk, Marko Miljković i ostatak ekipe.

Volšebno izbegao hapšenje

Vođa "kavačkog" klana već u martu nije zatečen u svojoj kući u kotorskom naselju Kavači. Crnogorska policija upala mu je u kuću 28. marta. Njegovo bekstvo se poklopilo i sa otkrićem holandske policije koja je razotkrivajući distribuciju kokaina na prostoru skandinavskih zemalja i prateći rute došla upravo do "kavčana" i plana likvidacije.

Tom prilikom je raskrinkan plan koji je napravljen za ubistvo Podgoričanina Milića Minje Šakovića, za koga se sumnja da je učestvovao u likvidaciji vođe navijača Partizana Aleksandra Stankovića zvanog Sale Mutavi, koji je, dok je bio živ, bio prijatelj i šef Velje Nevolje.

Vulin: Na čelu ove zločinačke organizacije nalazi se crnogorski državljanin - Alo.rs

Trenutno nije poznato gde se Zvicer nalazi. Navodno, on je poslednji put lociran u Brazilu. Preko Bosne i Hercegovine napustio Balkan, a potom mu je, kako se sumnja do Južne Amerike, jedna stanica bila Španija. Pojedini mediji su objavili da je Zvicer bio lociran u Parizu.

Očigledno je da je Zvicer imao jake pomagače, kao i dobro pripremljenu logistiku i sigurne lokacije, obzirom da je "ispario" dok je bio na merama.

Jeo ćevape od ljudskog mesa?

Nakon hapšenja krvavog ogranka kavačkog klana u Srbiji, koji su vodili Velja Nevolja i Marko Mesar i koji su optuženi da su u kući strave u Ritopeku sekli i mleli svoje protivnike, u medijima su se pojavile informacije koje su užasnule sve. Naime, tada je objavljeno da je Zvicer u Crnoj Gori je na roštilju pekao ćevape od ljudskog mesa koje su u Ritopeku pravili Belivuk i njegovi mafijaši!

Zvicer je "ljudske ćevape" bacao psima, a one koji su bili napravljeni od njegovih najvećih, "krvnih neprijatelja" Zvicer je i sam jeo, i to sa senfom i puno luka, otkrili su tada uhapšeni "kavčani".

Policajci u prvi mah nisu mogli da poveruju u to, ali kasnije su nađeni i konkretni dokazi u "Skaj" telefonima! Belivuk i njegovi ljudi su sami sebe snimali kako seku meso žrtava, melju ga i od njega prave ćevape! Te snimke su onda slali Zviceru u Crnu Goru, baš kao i "ljudske ćevape", koji su preko granice prebacivani u specijalnim ručnim frižiderima.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Loading