POČINJE SUĐENJE INSPEKTORU SBPOK-a Božidar Stolić na optuženičkoj klupi  2. februara
Objektiv

On se sumnjiči da je od januara 2020. do 10. juna 2021. godine obaveštavao organizovanu krimimalnu grupu (OKG) Veljka Belivuka i Marka Miljkovića o merama i radnjama koje policija preduzima u cilju rasvetljavannja krivičnih dela te grupe.

Suđenje je zakazano za 2. februar u 10 sati, precizirala je portparol suda Tatjana Matić.


Na optuženičkoj klupi sa Stolićem naći će se i Filip Golubović, inače pripadnik Belivukove OKG.

Protiv Stolića i Filipovića Tužilaštvo za organizovani kriminal podnelo je sudu 10. decembra, a pošto je u pitanju skraćeni postupak, ovaj predlog ne ide na potvrđivanje.

Suđenje će početi uvodnim rečima tužilaštva i odbrane.

Prema optužnom predlogu tužilaštva, sumnja se da je Stolić informacije dostavljao Goluboviću, a on ih dalje prenosio pripadnicima OKG Belivuk-Miljković.

Stolić i Golubović se terete da su izvršili krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela, a Stolić i za jedno krivično delo zloupotreba službenog položaja.

Protiv Stolića se vodi krivični postupak i u Višem sudu u Požarevcu zbog krivičnog dela prinuda u pokušaju.

U tom slučaju su osumnjičeni i pripadnik BIA M.K. i Slađan Konstantinović, koji se terete da su pokušali da prinudom preuzmu ugostitljski objekat od jednog Požarevljanina.

Stolić je inače bio uhapšen 12. juna zbog Belivukove grupe i u pritvoru je bio dva meseca. Zbog krivičnog dela u Požarevcu uhapšen je sredinom septembra.
 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading