AKCIJA TRANSPORTER Narko-klan umislio da je u srpskoj krimi drami, koristili nadimke iz filma "Južni vetar"!
MUP Republike Srpske

Policija u Republici Srpskoj, koja je 16. novembra u akciji „Transporter“ u Banjaluci uhapsila devet osoba i zaplenila 303 kilograma marihuane, otkrila je da su članovi te narko-bande na aplikaciji Skaj koristili nadimke likova iz popularnog srpskog filma „Južni vetar“!

Kako navode lokalni mediji, kao vođa grupe uhapšen je Petar Dukić, u čijoj je garaži pronađena droga. Dešifrovanjem poruka koje je navodno razmenjivao sa svojim saradnicima na Skaju otkriveno je da je za komunikaciju koristio nadimak Crveni, koga u srpskoj krimi-drami igra Aleksandar Berček.

AKCIJA TRANSPORTER Narko-klan umislio da je u srpskoj krimi drami, koristili nadimke iz filma

Foto: Printscreen/Youtube

 

- Crveni je u filmu doslovno kralj podzemlja, koji organizuje i kontroliše sve poslove na crnom tržištu. Otuda je Dukić i crpeo ideje za organizaciju šverca narkotika - navodi izvor.

Ostali članovi bande, u zavisnosti od funkcije, koristili su nadimke Maraš, koga igra Miloš Biković, zatim Baća (Miodrag Radonjić), Car (Dragan Bjelogrlić), Golub (Nebojša Glogovac) i Jani (Srđan Žika Todorović).

Osim Dukića, policija je u akciji uhapsila i njegovu desnu ruku Bojana Cvijetića, bivšeg savetnika nekadašnjeg ministra sigurnosti BiH Dragana Mektića, zatim Aleksandra Nikolića, Sašu Rađevića, Mladena Milovanovića, Ivana Jurića, Dragana Kresojevića i još dve osobe čija imena nisu objavljena. 

Mektić: Ne znam čime se bavi moj savetnik 

Bivši ministar sigurnosti BiH Dragan Metkić je posle hapšenja nekadašnjeg saradnika Bojana Cvijetića komentarisao akciju za lokalne medije.

- Šta mogu reći? On mi je bio savetnik pre pet godina. Ne znam gde je, šta je, ni šta radi od kada više nije moj savetnik - rekao je tada Mektić.

Kada je policija u Dukićevoj garaži u Banjaluci proteklog meseca pronašla 300 kilograma marihuane, njega nije zatekla na toj lokaciji. Međutim, on se ubrzo u Sarajevu predao pripadnicima SIPA (Državna agencija za istragu i zaštitu) i određen mu je pritvor do 30 dana.

Bosanski mediji pišu da su dvojica od devetorice uhapšenih pristali na saradnju s tužilaštvom.

- Među njima je policajac Mladen Milovanović, koji se zbog sporazuma s istražnim organima brani sa slobode - objašnjava sagovornik.

AKCIJA TRANSPORTER Narko-klan umislio da je u srpskoj krimi drami, koristili nadimke iz filma

Foto: Youtube/Printscreen

 

Kod šefa narko-bande Petra Dukića posle hapšenja su pronađeni poverljivi dokumenti koji se odnose na organizovani kriminal na Balkanu. 

- Dokumentacija je nađena pretresom njegove imovine, ali još nije poznato kako ju je nabavio - podvlači izvor tamošnjih medija.

Podsetimo, policija je tokom akcije pretresla više od 20 lokacija u Bosni i Hercegovini i oduzela nekoliko luksuznih automobila.

Načelnica Odeljenja za odnose sa javnošću MUP-a Srpske Mirna Miljanović objasnila je da se grupa sumnjiči za šverc narkotika iz Zapadnog Balkana u zemlje EU.

Belivuk glumio Soprana!

Veljko Belivuk imao je nadimak Soprano na aplikaciji Skaj, koju su on i njegovi saradnici takođe koristili za tajnu komunikaciju. Ovaj nadimak sebi je nadenuo najverovatnije po Toniju Sopranu, mafijaškom šefu iz čuvene američke serije „Porodica Soprano“. Taj pseudonim navodno je izabrao jer se divio kriminalnom uspehu glavnog junaka.

AKCIJA TRANSPORTER Narko-klan umislio da je u srpskoj krimi drami, koristili nadimke iz filma

Tanjug

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading