DVOSTRUKI UDARAC Šefovi monstruozne bande koljača više nikada neće ugledati svetlost dana
Foto: ATA Images

 

 

Veljko Belivuk i Marko Miljković, koji su uhapšeni 4. februara zbog najtežih krivičnih dela, mogli bi da se suoče sa po dve kazne doživotnog zatvora, budući da će se naći na optuženičkoj klupi zbog ubistava za koja se sumnjiče u Srbiji, ali i u Crnoj Gori!

Klan Belivuk-Miljković zasad je osumnjičen za najmanje šest likvidacija u Srbiji i najmanje tri u Crnoj Gori.

Pred istražnim organima u našoj zemlji odgovaraće zbog ubistva navijača Gorana Veličkovića Goksija, navodno člana „Pink pantera“ Milana Ljepoje, Aleksandra Gligorijevića Pukija, Lazara Vukićevića, Zdravka Radojevića i Aleksandra Šarca. Sa druge strane, sumnjiče se da su u komšijskoj državi mučili i brutalno likvidirali Damira Hodžića, njegovog zeta Adisa Spahića i „škaljarca“ Mileta Radulovića Kapetana, i to u istom danu. 

Doživotna kazna zatvora

Izvor našeg lista navodi da će Belivuk i Miljković u Srbiji zasigurno biti osuđeni na maksimalnu kaznu zatvora od 40 godina, ali da će ih ista sudbina sustići nakon što ih zbog zločina saslušaju i crnogorski pravosudni organi.

- Specijalno državno tužilaštvo Crne Gore uputilo je nadležnima u Srbiji zamolnicu da se Belivuk, Miljković i još nekoliko njihovih saradnika saslušaju zbog otmice i ubistva tri osobe u Spužu. Srbija je na to odgovorila i uskoro se očekuje proširenje istrage. Oni će najverovatnije biti saslušani 1. decembra. Vođe klana će se najverovatnije suočiti sa dve maksimalne kazne zatvora kada se proces okonča - objašnjava naš izvor.

DVOSTRUKI UDARAC Šefovi monstruozne bande koljača više nikada neće ugledati svetlost dana

Alo!/Marko Metlaš

 

 

Kako je Alo! već pisao, prikupljeni dokazi ukazuju na to da je Mile Radulović Kapetan otet 14. oktobra, na dan kada su u naselju Spuž brutalno likvidirani Damir Hodžić i njegov zet Adis Spahić, a u vikendici u Ritopeku Lazar Vukićević. Za sva četiri ubistva sumnjiči se grupa Veljka Belivuka i Marka MIljkovića. 

- Radulović je tada iz Spuža prebačen na tajnu lokaciju u Kotoru, gde je najpre mučen, a potom ubijen. Belivuk i Miljković su ga navodno izvesno vreme koristili da bi preko njegovog telefona namamili suparnike koje su želeli da likvidiraju. Na kraju su i njega mučili, a potom su mu smrskali glavu lopatom. I ranije se sumnjalo da su to ubistvo naručili Slobodan Kašćelan, Radoje Zvicer i Igor Božović, što je istraga sada i potvrdila. Međutim, Zvicer još uvek ne može da bude saslušan jer je u bekstvu - navodi naš izvor.

Informacije o sudbini „škaljarca“ obelodanio je svedok-saradnik Bojan Hrvatin, koji je pred istražnim organima u Srbiji rekao da su Belivuk i Miljković Kapetana iskoristili da namame bar dve žrtve - Lazara Vukićevića i Aleksandra Šarca.

Vođa kavčana naredio:

Smrskajte glavu Kapetanu

Slobodan Kašćelan, vođa kavačkog klana, i njegova desna ruka Igor Božović saslušani su u crnogorskom Specijalnom tužilaštvu zbog sumnje da su naredili ubistvo visokopozicioniranog člana škaljarskog klana Mileta Radulovića (51) Kapetana iz Kraljeva. Sumnja se da je Kašćelan naredio Veljku Belivuku da mu smrska glavu. Belivuk je nakon četiri ubistva u jednom danu ostalim članovima klana navodno slao poruke oduševljenja: „Sve smo ih odrali. Četvorka danas, braćo. I to sve ključni“.

Žrtve klana

SRBIJA:

- Goran Veličković Goksi

- Milan Ljepoja

- Aleksandar Gligorijević Puki

- Lazar Vukićević

- Zdravko Radojević

- Aleksandar Šarac

CRNA GORA:

- Damir Hodžić

- Adis Spahić

- Mile Radulović Kapetan

BONUS VIDEO:

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading