"JE L' STE GA ODRALI?" Jezive prepiske sa Skaja, Mitića je klan Velje Nevolje mučio i ubio
Foto: Alo.rs

Prema navodima optužnice, sumnja se da je Nikola Mitić ubijen jer su Belivuk i Miljković u avgustu 2020. godine sumnjali da ih neko prati. U tom periodu, oni su ubili Gorana Veličkovića Goksija.

Oteli ga ispred ambasade

Prema navodima iz optužnice, oni su 10. avgusta 2020. godine kod američke ambasade zajedno sa optuženim Senadom Rešovićem i Vladimirom Grekom, presreli "hondu" iz kog su izveli Nikolu Mitića, vezali ga, ubacili u "škodu", u kojoj ga je Senad Rešović tukao i odvezli ga u "bazu" na stadionu FK “Partizan”.

Da je Mitić prvo odveden u bazu potvrđuju i poruke sa Skaja koje ukazuju da su nakon dolaženja na stadion "Partizana" pripadnici ozloglašenog klana naizmenično ispitivali i tukli Nikolu Mitića, zahtevajući da im kaže ko ga je poslao da ih prati, da su mu uzeli telefon Skaj i prinudili da im da šifru za otključavanje.

Prema navodima iz optužnice, nakon toga Miloš Budimir, Srđan Lalić i Dejan Tešić odvoze Nikolu Mitića u kuću u Ritopeku, gde ih je čekao Vlade Draganić.

Mučili ga u Ritopeku, pa ubili

- Tamo su po naredbama koje su im davali Belivuk i Miljković putem Skaja, oštećenom Mitiću , Miloš Budimir, Srđan Lalić i Vlade Draganić u skrivenoj prostoriji iza garaže prvo odsekli prst na nozi, zatim su ga davili, a potom nožem presekli vrat i lišili ga života - stoji u optužnici protiv ozloglašenog klana.

Ove navode optužnice je na suđenju potvrdio i Bojan Hrvatin, okrivljeni saradnik koji je prvi sklopio sporazum sa tužilaštvom i izdao svoje nekadašnje "kolege".

Hrvatin je tokom suđenja, kada je odgovarao na pitanja optuženog Marka Miljkovića rekao da niko od njih nije poznavao Mitića pre otmice, ali da su znali da je u pitanju "čovek Lazara Vukićevića".

Podsetimo, Vukićević je takođe jedna od žrtava klana Belivuk. On je slovio za nekoga ko je blizak škaljarskom klanu, sa kojima su Velja Nevolja i njegovi vojnici bili u ratu.

On je tokom svog izlaganja rekao da su Belivuk i Miljković imali saznanja o tome da jedna grupa opservira stadion kako bi ih ubili i da su iza toga stajali Lazar Vukićević i Aleksandar Šarac.

Belivukova grupa tada organizuje kontrapratnju kako bi videli ko ih opservira i prati.

- Stigla je poruka od Belivuka da mu trebamo i da dolazimo na stadion. Kada smo došli do crkve u Humskoj odvojili smo se na parking ispod istočne tribine, spustili smo se niz stepenice i ušli na ulaz sportskog društva. Prošli smo levo kroz hodnik i spustili smo se u unutrašnji deo restorana. Prošli smo u baštu i ulazimo u kancelariju. Tu su bili svi koji su učestvovali u ovome osim Frozena. Zatičem Nikolu Mitića na ugaonoj garnituri, leđima okrenut ka Senadu Rešoviću. Posle 10-15 minuta je Mitić odvezen sa stadiona. Miljković mi je rekao da ih je Mitić, kada su stali, pretekao i stao. Miljković je izašao iz auta, pitao što ih prati, i levim krošeom ga nabada u glavu. Tada stiže Veljko, obezbeđenje, i vode ga na stadion - rekao je Hrvatin.

Kako je rekao, Mitića je pitao zašto prati, za koga prati i da li poznaje Šarca. Mitić mu je rekao da ne zna ko je Aleksandar Šarac i da prati za Lazara Vukićevića.

- Miljković preko aparata Nikole Mitića priča na glasovnu poruku sa Lazarom Vukićevićem. Govorio je da su nekad bili dobri, a da je sada sa Šarcem i smećem škaljarskim, a Vukićević je rekao da je sam za sebe i dodao "jurićemo se". Pitao je šta će biti sa Mitićem i rekli su mu da će ga pustiti. Trebalo je da ga čuvam u trećoj smeni, ali su posle rekli da ne treba i ubili su ga tokom noći. Smejali su se - ispričao je Hrvatin.

Grupa se sve vreme tokom mučenja Mitića dopisivala preko Skaja, gde su izneli uznemirujuće detalje mučenja. Poruke svedoče hladnokrvnosti i monstruoznosti ove grupe.

"Odrali ste ga?" - upitao je Miljković.

Na to mu odgovara Srđan Lalić: "Da, udavili ga zajednički, pa zaklali. Dva puta ga ubili faktički".

Hrvatin je takođe do detalja ispričao uznemirujuće detalje o uništavanju tela Nikole Mitića, kao i drugih žrtava ovog surovog klana.

O ubistvu Nikole Mitića su svedočila i druga dvojica okrivljenih saradnika - Srđan Lalić i Nikola Spasojević, koji su takođe potvrdili navode optužnice, da iza otmice i jezivog ubistva Mitića stoji upravo klan Belivuk-Miljković.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading