ODLOŽENO SUĐENJE POLICAJCU On je optužen da je detalje iz istrage davao Velji Nevolji i Marku Miljkoviću
Foto: Alo.rs

Suđenje je odloženo zbog izostanka branioca Dimitrija Ilića koji trenutno u ovom sudu ima pritvorski predmet, odnsno početak suđenja organizovanoj krimialnoj grupi „vračarci“.

Purković je na suđenje došao sa slobode. On od početka negira krivicu.

Tužilac je u svojim uvodnim rečima sudu predložio da se tokom ovog suđenja ispita Nikola Spasojević, koji ima status okrivljenog saradnika u postupku Belivuk-Miljković.

Čitajući dispozitiv optužnice, tužilac je rekao da su Purković i njegov kolega Nikola Vračević, koji je inače sklopio sporazum o krivici sa tužilaštvom, bili članovi organizovane kriminalne grupe Belivuka i Miljkovića.

Kako je dalje rekao, Purković je Miljkovića obevaštavao o strogo poverljivim podacima iz policije.

Sa druge strane Purkovićev branilac osporava dokazne predloge tužilaštva tvrdeći da su nezakonito pribavljeni, kao i da je od suda zatražio da ih izuzme iz predmeta.

Nakon što sudija donese odluku o zahtevu branioca da se izuzmu dokazi branilac će predložiti dokaze odbrane.

Purković se tereti za udruživanje radi vršenja krivičnih dela i produženo krivično delo zloupotreba službenog položaja.

Pored Purkovića u ovom postupku bio je i njegov kolega Vračević koji je sklopio sporazum sa Tužilaštvom za organizovani kriminal, na osnovu kog je osuđen na kaznu kućog zatvora od godinu dana.

Sud je potvrdio sporazum kojim je Vračević priznao krivična dela udruživanje radi vršenja i produženo krivično delo zloupetreba sluzbenog položaja.

Pored kazne kućnog zatvora Vračeviću je izrečena i mera bezbednosti zabrana vršenja poziva delatnosti i dužnosti od 5 godina.

Postupajući sudija je na prethodnom suđenju najavio da će tražiti da se ovaj slučaj spoji sa glavnim Belivukovim predmetom, koji predlog je odbijen kao neosnovan.

Vračević i Purković su uhapšeni 15. novembra prošle godine po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal uz saradnju sa Službom MUP-a za unutrašnju kontrolu.

Terete se da su od juna do oktobra 2020. godine u više navrata neovlašćeno pripadnicima organizovane kriminalne grupe čiji su organizatori Belivuk i Marko Miljković odavali poverljive podatke iz elektronskog sistema MUP-a.

Pripadnici grupe Belivuka i Miljkovića se potvrđenom optužnicom terete za sedam ubistava, trgovinu drogom, nezakonito nošenje i držanje oružja, otmice i silovanje.

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading