PROGOVORIO MARKO MILJKOVIĆ Veljko Belivuk doveden na saslušanje pod opsadnim merama, svi su ćutali, a onda se desio šok u Specijalnom sudu...
Foto: Estock/Miloš Rafailović

Veljko Belivuk zvani Velja Nevolja i pripadnici njegovog kriminalnog klana koji su danas iz pritvora dovezeni na saslušanje u Specijalni sud u Beogradu, branili su se ćutanjem. Međutim kako se saznaje, samo je jedan od pripadnika klana, i to Belivukova "desna ruka" Marko Miljković zvani Zver, odlučio da progovori.

Podsetimo, Velja Nevolja i pripadnici kriminalne grupe, koju je kako se sumnja, on predvodio privedeni su oko 12 sati danas na novo saslušanje jer je prošle nedelje protiv pripadnika ove grupe proširena istraga i oni se sada sumnjiče da stoje iza još dve likvidacije - Aleksandra Gligorijevića Pukija i Lazara Vukićevića.

Ova kriminalna grupa, koja se dugo krila iza navijačke grupe "Principi" (ranije "Janjičari") u prvoj fazi istrage osumnjičena je za tri ubistva i to Milana Ljepoje, Zdravka Radojevića i Gorana Veličkovića. Nakon prvog proširenja istrage, četiri pripadnika klana Velje Nevolje, osumnjičena su i za otmice.

Belivuk se branio ćutanjem

Na današnjem saslušanju Belivuk i svi pripadnici grupe branili su se ćutanjem, sem Marka Miljkovića čije saslušanje još traje.

Belivuk i Miljković su pod sumnjom da su organizovali kriminalnu grupu koja je izvršila niz najtežih krivičnih dela.

Istraga protiv 22 osobe

Pored njih, tada je uhapšeno još dvadesetak pripadnika grupe, a tužilaštvo za organizovani kriminal je pokrenulo istragu protiv 22 osobe.

Nedelju dana kasnije uhapšen je i A. Š, kod kojeg je pronaden snajper, a povezuje se sa ovom grupom. I njemu je odreden pritvor jer se tereti za udruživanje radi vršenja krivičnih dela i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Kuća u Ritopeku

Krajem aprila je u skrivenoj prostoriji objekta u Ritopeku koji je, kako se sumnja, koristila ova kriminalna grupa, pronađena i mašina za mlevenje mesa koja je razmontirana i poslata na veštačenje.

Sumnja se da su u njoj mleveni ostaci tela, osoba koje su pripadnici klana likvidirali.

Pored Belivuka i Miljkovica pod istragom su i M. B. (36), M. B. (32), V. G. (36), M. T. (33), F. I. (29), S. L. (35), B. K. (33), N. Đ. (35), V. D. (46), A. V. (39), D. T. (38), N. S. (33), N. L. (41), N. S. (29), Ž. K. (41), N. J. (50), V. G. (38), S. S. (39) i V. V. (29) i M. A.

U maju su uhapšeni i M. L. S. (21), M. S. (40), A. D. (24) i A. S. (22).

Kod ove četvorice su u pretresu stanova osumnjicenih zaplenjena dva pištolja, vazdušna puška, oko 600 metaka, manja kolicina narkotika, kao i više mobilnih telefona, kompjuteri i novac.

Uskoro Opširnije na Alo.rs

Komentari (2)

Loading
kraja

15.07.2021 15:33

...vidimo poseban tretman, svi BEZ lisica...!!!

Jelenko

15.07.2021 15:45

Mare propevao.I sta mislida nece dobiti dozivotnu.Mareta nikako ne pustati na slobodu,jer moze da se osveti onima koji su na slobodi.Belivuk-mare dozivotna.