DOBRA VEST ZA NEZAPOSLENE! Država odvojila velika sredstva: NSZ raspisuje novi konkurs
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Nacionalna služba za zapošljavanje (NSZ) će početkom februara raspisati novi ciklus javnih poziva za poslodavce i nezaposlene, izjavio je direktor Nacionalne službe za zapošljavanje Zoran Martinović i dodao da će budžet NSZ za pomoć zapošljavanju iznositi oko 6,8 milijardi dinara plus 900 miliona koliko se očekuje od lokalnih samouprava.

"Ovo je novac koji je namenjen stimulacijama firmama, odnosno privatnom sektoru i teže zapošljivim kategorijama nezaposlenih. U programe obuka, zapošljavanja i samozapošljavanja bi trebalo da bude uključeno između 20.000 i 30.000 ljudi”, rekao je on za Tanjug.

Naveo je i da je program Moja prva plata, čiji je treći ciklus nedavno završen, bio najviše usmeren ka privatnom sektoru, budući da je oko 90 odsto mladih, koji su početkom godine počeli sa stručnim osposobljavanjem, završilo upravo u privatnom sektoru.

Prema njegovim rečima sa stručnim osposobljavanjem je ovih dana krenulo oko 9.500 mladih, od čega je oko 75 odsto sa završenom srednjom školom, a ostali sa fakultetskom diplomom.

Martinović je naveo da su prema najnovijim podacima i u trećem kvartalu nastavljeni pozitivni trendovi kada je o zapošljavanju reč.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading