HOROSKOP ZA NAREDNIH 6 MESECI Retrogradni Mars donosi nemir, sukobe, haos, kašnjenja
Foto: Pixbay

Mars, planeta rata i akcije, kreće retrogradno od 30. oktobra 2022. godine, i biće u ovoj fazi sve do 12. januara 2023, dok će u znaku Blizanaca ostati do 26. marta 2023. godine. Kako dugo boravi u znaku Blizanaca, Mars kao planeta energije, motivacije i akcije, horoskop otkriva da donosi nemire, oluje, nesporazume, ali koliko ruši, istom merom i rešava i obnavlja.

Njegov uticaj će u narednim mesecima biti snažan i podstiče nas da se suočimo sa svojim strahovima, blokadama, ograničenjima. Iako ovaj proces može biti izazovan, on nas zapravo oslobađa svega negativnog što se nakupilo u nama. To je neophodno kako bismo živeli život iz snova i svoju najvišu svrhu.

Mars predstavlja naše strahove, ali i nivoe naše energije, našu sposobnost da preduzmemo akciju, našu mušku stranu, naš ego, mozak, naše strasti i seksualni nagon. Takođe, ukazuje na liderske veštine i tvrdoglavost. Marsu je potrebno oko 2 godine da prođe kroz znak Blizanaca, a tokom tokom retrogradnog ciklusa, uvlači nas u prošlost, izaziva nas da ponovo procenimo one oblasti života na koje se odnosi na energija planeta.

Retko kada se događa da je Mars retrogradan, pa ćemo njegov uticaj u narednom periodu snažno osetiti i doživeti. Period retrogradnog Marsa povoljan je za:

  • Razmislite na šta trošite svoju energiju
  • Procenite motivaciju i šta je to što vas pokreće
  • Pomirite se sa svojom muškom stranom/kvalitetima
  • Osvestite svoje strasti i ciljeve
  • Preokrenite ego na zdravu ljubav prema sebi
  • Obratite pažnju na svoje seksualno zdravlje
  • Retrogrdbni Mars u Blizancima preklapa se sa retrogradnim Merkurom od 29. decembra do 18. januara 2023. godine. Ovo će biti posebno sporo vreme veoma jake retrogradne energije - podstiče nas da zavirimo unutra, u svoju dušu i da se preispitamo.

    Poprima i neke odlike retrogadnog Merkura, pa tako i retrogradni Mars u Blizancima ukazuje na probleme sa tehnologijom, kašnjenja oko putovanja ili ugovora, teže se dogovaramo, nalazimo zajednički jezik. Pošto je Mars planeta akcije i energije, on ima tendenciju da usporava stvari.

    Blizanci su znak koji je povezan sa unutrašnjim glasom, pa možemo lakše da izrazimo kako se osećamo, iskreni smo prema sebi i spremni da se suočimo sa stvarima koje se skrivaju u našem srcu. Snažna energija Marsa može da nas uzbuđuje, izazivajući te vatrene emocije, tako da bi to moglo biti nešto na šta treba da vodimo računa. Ako primetite da se osećate dodatno razdražljivo, vratite se u svoj centar, pogledajte šta se krije ispod svega i poslušajte šta vaš unutrašnji glas pokušava da vam kaže.

    Retrogradni Mars može uzrokovati da kažemo pre nego što razmislimo, uradimo pre procene, zato ne žurite! Budite posebno pažljivi sa donošenjem odlukama, sve što je ishitreno može imati posledice.

    PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

    Komentari (0)

    Loading