STRAVIČN KRAJ PEVAČICE KOJU JE SVET OBOŽAVAO: Bila je poznata po osmehu, a skončala je na JEZIV način
Foto: Foto: Youtube/printscreen

Loalva Braz Vijeira je bila brazilska pevačica grupe Kaoma, najpoznatije po planetarnom hitu Lambada uz koju smo svi đuskali krajem 80-tih i početkom 90-tih.

Adaptacijom pesme Stivija Vondera Another star na portugalski jezik pokazala je svoje umeće i mnoge američke zvezde bile su zainteresovaneza njene aranžmane i kompozicije. Loalva Braz Vijeira je bila brazilska pevačica grupe Kaoma, najpoznatije po planetarnom hitu Lambada uz koju smo svi đuskali krajem 80-tih i početkom 90-tih.

Braz je rođena u blizini Ria de Ženeira 1953. godine u porodici muzičara — otac joj je bio dirigent, a majka pijanistkinja. Počela je ozbiljno da se bavi muzikom sa 13 godina i još kao veoma mlada bila je nagrađena brojnim nacionalnim nagradama.

Njen talenat je stekao priznanje brojnih brazilskih pop umetnika kao što su Tima Maie, Emilia Santiaga, Gala, Kaetana Veloza i drugih koji su u periodu od 1975. pa do 1985. bili njeni saradnici na snimanju ploča.

Sredinom osamdesetih preselila se u Pariz i nastupala u mnogim zemljama širom sveta. Brazilka je 1989. godine kao vokal grupe Kaoma otpevala je pesmu „Lambada“ koja je postala veliki hit.

Zanimljivo, pesmu je komponovao vođa bolivijske grupe „Los Kjarkas“ i bez njegove saglasnosti grupa „Kaoma“ je pesmu počela da koristi. Došlo je do oštorog sukoba oko autorskih prava, a kasnije uz veliku novčanu koja nije poznata javnosti nadoknadu postignuto je „primirije“...

Nastavak teksta pročitajte na sajtu penzionisani.rs!

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading