TAMARA JE SVAKE VEČERI JELA ČEN BELOG LUKA Za 7 dana doživela je 4 promene,  zbog jedne se užasnula
Foto: Shutterstock

Još od antičkih vremena beli luk se smatrao superhranom od koje se postaje zdraviji i snažniji. Tamara je rešila da sama isproba lekovitu moć belog luka - jedan čen dnevno, nedelju dana.

Svaki lekar će vam reći da je beli luk uvek zdrav, ali sirov je najzdraviji. Tako je novinarka rešila da ga unosi u tom obliku nedelju dana, i evo kako je prošlo.

Umalo da povratim

"Prvi dan prošao je bez problema. Za večeru sam imala jagnjetinu, pirinač, malo povrća i par čenova belog luka. Malo sam varala jer luk nije bio sirov već izgrilovan, ali mislila sam da je i to dovoljno dobro za prvi dan. I bilo mi je super", piše novinarka Tamara Pridžet za "Popsugar".

Drugi dan je već bio druga priča. Taman sam htela da uveče legnem da spavam kad sam se setila svog belog luka. Vratila sam se u kuhinju i oljuštila jedan čen. Pojela sam ga tako, bez ičega, kao krišku jabuke. U početku je bilo u redu, a onda je uskoro stomak počeo da me boli. Vratila sam se u krevet, boreći se da ne povratim.

Jezivo mi je smrdelo iz usta

Kad sam čak i ja mogla da osetim zadah belog luka, ne smem ni da pomislim kako je bilo ostalima. Prala sam zube besomučno i ispirala grlo tečnošću, ali ništa nije pomagalo. Sve u ime zdravlja!

Glava me je užasno bolela

To je jedno od zapanjujućih otkrića posle mog eksperimenta. Baš uvek kad bih pojela čen belog luka, posle dva minuta glava bi me nesnosno zabolela. Kasnije sam saznala da beli luk kod pojedinih ljudi zaista može da izazove migrene, ako su već skloni njima.

Velika nužda je bila užas

Kao i sa zadahom (mogli ste da me osetite pre nego što me vidite), mogli ste i da osetite da sam ja bila u toaletu. Pretpostavljam da sam uz pomoć belog luka izbacila tonu toksina iz sistema.

Rezime

Očekivala sam čuda - da ću, ne znam kako, smršati, ojačati, da će mi koža blistati, ali nažalost ništa se spektakularno nije desilo. Što, naravno, ne znači da se ne bi desilo da sam izdržala malo duže, ali zaista nisam mogla. Sve u svemu, beli luk mi, naravno, ostaje na meniju, ali kada ga se ja uželim.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading