OBLOG KOJI BUKVALNO IZVLAČI BOL IZ TELA Provereno utiče na reumu, išijas, giht i artritis, evo kako se pravi
Foto: Pixabay

Ernst Gunter je nemačko-američki nutricionista, a takođe je i autor knjige „Živeti bez bolesti” u kojoj se nalazi niz recepata zasnovanih na prirodnim, a među njima je i jedan za lečenje artritisa, gihta, išijas, reumatizam i druga zapaljenska stanja zglobova i kostiju, prstiju, kukova, peta i kolena.

Lek o kome je reč u ovom tekstu sastoji se od obloga koje se stavljaju na bolna mesta, direktno na mesto gde se bol najviše oseća. Sve što vam je potrebno za ovaj recept, odnosno za prelive su krompir, crveni luk i laneno seme.

Priprema:

U 2,3 decilitra vode staviti punu kašiku lanenog semena i tu vodu sa lanom kuvati oko 10 minuta, dok seme ne napravi skrobnu masu.

Operite i izrendajte nekoliko komada krompira zajedno sa korom, a srednju glavicu crvenog luka izrendajte, a kada se voda ohladi sa semenkama lana dodajte krompir i luk i sve dobro izmešajte.Ocedite i uklonite višak tečnosti koji ostane.

Primena:

Ako imate bolove u prstima na rukama ili nogama ili imate problema sa petama, stavite mešavinu u neke stare rukavice ili čarape, stavite je na ruke ili stopala, a preko nje stavite najlonsku kesu kako tečnost ne bi curila.

Međutim, kada su u pitanju drugi delovi tela kao što su leđa, kičma, rebra, kukovi, kolena. Naš predlog je da se mešavina prvo stavi na čistu gazu, pa da se tu gaza stavi na bolno mesto, pa da se sve dobro umota zavojem, ali ne previše čvrsto, tek toliko da se gaza ne pomera i krv normalno cirkuliše. opet. Obloge treba držati na bolnim mestima tokom noći, kada je u mirovanju, a ujutru skinuti obloge, baciti smesu i oprati delove tela toplom vodom.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading