Imate upalu sinusa i jaku glavobolju? Probajte ovaj prirodni lek od samo dva sastojka
Foto: Shutterstock

 Upala sinusa može biti akutna ili kronična, ali je u svakom slučaju neugodna i bolna te ju je bitno liječiti. Postoje mnogi biljni preparati koji olakšavaju simptome i ubrzavaju oporavak.

Sa upalom sinusa javljaju se i velike i konstantne glavobolje, a posebno sa hladnijim vremenom i jačim vetrom.

Prirodni lek za sinuse sa renom

Uveče, pre spavanja, staviti na toplu ringlu kašiku narendanog korena rena. Prekriti glavu većim peškirom, nagnuti se i udisati isparenje. Ponavljati postupak najmanje 5 dana uzastopno.

Preporuka je da sveži ren narendate i prelijete vinskim sirćetom, a potom stavite u flašu od pola litra i zatvorite. Smesu držite deset dana na sobnoj temperaturi uz povremeno mućkanje. Kada istekne ovaj rok, nekoliko puta tokom dana preko otvorenog grlića boce udišite isparenja pet minuta.

Istom tečnošću natopite tkaninu i držite je tokom noći na čelu ili potiljku. Terapija traje pet dana, što je dovoljno da vas ljut i jak miris rena u sirćetu reši sinusitisa i neprijatnih glavobolja.

Jedno od rešenja je i da narendate 50 grama rena, ubacite ga u pet decilitra vode i stavite da provri. Nakon toga, stavite glavu iznad lonca, prekrijte je peškirom i udišite paru.

Komentari (0)

Loading