Da sve zrači pozitivnom energijom: Šest pravila za uređenje doma koja će vam doneti sreću
Foto: Shutterstock

Kuća je naš dom, oaza, mesto na kojem se opuštamo, negujemo dušu i telo, u kontaktu smo sa najbližim ljudima - zbog toga je važno da se fokusiramo na njenu energiju.

Energija koja vlada u našem domu može uticati na ljubav, posao, novac, zdravlje, atmosferu u kući... Donosimo vam nekoliko feng šui pravila za blagostanje i prosperitet u vašem domu:

1. Održavajte kuću čistom - Ovo je najvažnije pravilo koje ne treba da zaboraviti. Perite sudove na vreme, obrišite prašinu i držite sve na svom mestu. U suprotnom, možete očekivati probleme sa zdravljem i raspoloženjem. Čista kuća je uvek udobnija, a red u domu donosi red u životu - dok nered može biti uzrok narušenog mentalnog zdravlja.

2. Čist vazduh je ključ dobrog raspoloženja - Provetravajte prostoriju jednom dnevno da biste bili manje umorni i bolje se naspavali. Čist vazduh poboljšava fokus, kocentraciju i intuiciju.

3. Pokušajte da u kući držite što manje trnovitih biljaka - Ako imate u domu previše kaktusa, to može ukazivati na lošu enegiju. Ipak, jedan na prozoru može biti znak da ste zaštićeni od negativnosti spolja. Ograničite broj biljaka sa trnjem kako bi u domu vladala dobra energija.

4. Izbacite TV i kompjuter iz spavaće sobe, ovo samo ometa vaš odmor i energiju tokom spavanja. U spavaćoj sobi ne bi trebalo da bude vode, osim, ​​naravno, čaše vode na noćnom ormariću. Spavaća soba treba da ima samo krevet i orman sa minimalnom količinom stvari. Nameštaj treba da bude pravougaonog oblika.

5. Spavaća soba ne bi trebalo da ima puno crvenih stvari. Iako je crvena boja ljubavi, kada sa njom preterate, može uzrokovati svađe i impulsivnost (vatreni element). Boje ove sobe treba da budu zemljane, mirne - bela, siva, bledo zelena, braonkasta.

6. U kuhinji ne bi trebalo da imate ogledalo - Držite sve metle, krpe i deterdžente u kupatilu. Kuhinja je mesto okupljanja porodice, mesto za jelo, tako da ni TV ne bi trebalo da bude tu. Sada je veoma popularno staviti TV u kuhinju, ali to je u osnovi pogrešno. Niko i ništa ne bi trebalo da ometa harmoniju kuhinje.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading