MEKE I VAZDUŠASTE Mekike bez kvasca, starinski recept za savršeno domaće pecivo
Foto: Youtube/Printscreen

Mekike su ukusno pecivo koje možete da jedete sa slanim ili slatkim prilozima, jer odlično se slažu sa čašom jogurta i krem sirom, kao i sa domaćim džemom.

Sve sastojke koji su vam potrebni imate kod kuće, pa ne morate ni do radnje da idete.

Izuzetno ukusne, mekane i vazdušaste, ne postoji osoba koja će ih odbiti.

SASTOJCI:

350 g brašna

10 g praška za pecivo

1 kašičica sode bikarbone

225 ml hladnog mleka

2 ravne kašičice soli

12 ml ulja

PRIPREMA:

Pomešajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, so i postepeno sipajte mleko.

Sjedinite smesu, pa sipajte ulje.

Umesite testo i pokrijte, pa ostavite 40 minuta.

Testo zatim premesite, umotajte u providnu foliju, pa ostavite da odmori oko 4-5 sati na sobnoj temperaturi ili stavite u frižider preko noći.

Razvucite testo prstima ili oklagijom, na 1/2 cm debljine, pa isecite trake.

Zatim uzmite štapić za ražnjiće i malo ga pokvasite.

Pritisnite po sredini svaku traku od testa, a zatim stavite dve trake jednu na drugu i opet pritisnite po sredini.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading