Čini čuda: Iskoristite jod za jačanje noktiju
Foto: Shutterstock

Pomoću joda, vaši nokti mogu da postanu jači. Ako se vaši nokti lome ili listaju ili su jednostavno krhki i tanki, onda je pravo vreme da isprobate jod za jačanje noktiju. Za dve nedelje, a možda čak i manje, vaši nokti će postati jaki i videćete značajnu razliku.Uz to, vaši nokti će brže rasti, a jod možete koristiti i na nogama i na rukama.

Nokte treba premazati jodom kada krenete na spavanje. Ostavite jod na noktima preko noći, a ujutru isperite ostatke. Ako vam je lakše, uzmite praznu bočicu i iskoristite četkicu od laka za nokte (prvo je očistite i dezinfikujte) kako biste jod ravnomerno naneli na nokte.

Možda će vam biti teško da uklonite jod ujutru, ali to možete učiniti pomoću paste za zube. Samo je namažite na nokte i isperite.

Pasta za zube može da posluži za izbeljivanje noktiju i ovom slučaju, biće vam dobar saveznik. Uzmite staru četkicu za zube, kako biste u što kraćem roku skinuli jod sa noktiju.

Ovaj postupak možete ponavljati nekoliko puta nedeljno.

U jednom trenutku, nokti će odbacivati jod, odnosno neće ga upijati. To je znak da u organizmu imate dovoljno joda i da treba da napravite pauzu.

Ako želite jake i zdrave nokte, onda pročitajte i koji su  jako važni vitamini za nokte.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading