Obratite pažnju! Spavanje na ovaj način dovodi do lomljenja kose i ispucalih krajeva
Foto: Shutterstock

Da li ste se ikada probudili ujutru i pogledali u ogledalo da vidite da vam kosa izgleda kao da ste provučeni kroz živu ogradu usred noći?

Nije neuobičajeno da se nakon noćnog odmora probudite sa divljom i kovrdžavom kosom – ali da li ste znali da postoji način da to u potpunosti izbegnete samo menjanjem jedne stvari u rutini odlaska na spavanje?

Prema stručnjacima za negu kose, briga o vašoj kosi dok spavate jednako je važna kao i tokom dana.

Guru za negu kose s Instagram nalogom @_yourbesthair tako tvrdi da bi spavanje s raspuštenom kosom trebalo da bude zabranjeno jer bacakanje i okretanje dok spavamo između glave i jastuka stvara trenje. Ono je vrlo štetno jer čini da se vlasi kose elektrišu i lome, što rezultira ispucalim vrhovima.

Bilo da je u pletenici, opuštenom repu ili punđi, skupljena kosa će se manje lomiti od raspuštene, napisala je ona.

Zbog toga, osnovni savet je da se uvek spava sa skupljenom kosom jer će to smanjiti kontakt vlasi s jastukom.

Takođe, ne bi trebalo kosu skupljati ni sa jakim i tvrdim gumicama jer bi to moglo imati suprotan efekat i uzrokovati više lomljenja.

A ako želite da kosa bude zdrava postoje još neki koraci koje možete preduzeti.

Jedan od njih je i kupovina jastučnice od svile ili satena što bi dugoročno moglo napraviti veliku razliku jer glatka površina jastučnice stvara manje trenja.

- Meni je pomogla svilena kapa! - napisala je jedna devojka, a druga je dodala kako već pet godina nije spavala na običnim, pamučnim jastučnicama.

Komentari (0)

Loading