Ne mogu skroz da nestanu, ali sigurno će se smanjiti: Ovi sastojci će vam pomoći da izađete na kraj sa strijama
Foto: Freepik

Koliko god da se trudimo da zavolimo svoje telo i da ga prihvatimo baš takvo kakvo je, čini se da je za većinu žena taj zadatak apsolutno nemoguć, baš zato, se portal Srećna republika potrudio da nađe prirodne sastojke koji će vam pomoći da ih uništite. 

Strije nastaju u srednjem sloju kože, a najčešće se mogu videti na stomaku, bedrima, leđima, rukama i nogama. Iako je njihov nastanak najčešće u vezi sa trudnoćom, nagli rast, nagli gubitak ili smanjenje telesne težine mogu takođe biti razlog ove pojave. Njih, nažalost, nije moguće potpuno ukloniti, ali je moguće da ih smanjiti.

Sok od krompira

Sok od krompira može pomoći sa strijama zbog vitamina koji se u njemu nalaze. Da biste napravili sok isecite krompir srednje veličine na debele kriške, a zatim jednu po jednu krišku utrljavajte na svoju kožu koja je pokrivena strijom. Radite to nekoliko minuta, a zatim nekoliko minuta ostavite da se osuši. Kada prođe to, operite mesto mlakom vodom.

Šećer

Kašiku šećera pomešajte sa malo bademovog mleka i par kapi limunovog soka. Ovu smesu narednih mesec dana utrljavajte na područije sa strijama po deset minuta svaki dan pre tuširanja i gledajte kako strije postaju svetlije.

Maslinovo ulje

Toplo čisto maslinovo ulje izmasirajte na kožu koja je zahvaćena strijama, ovo će poboljšati cirkulaciju i u velikoj meri će smanjiti strije. Ostavite ga pola sata da koža upije vitamine A, D i E koji su prisutni u ulju.

Limunov sok

Limunov sok je zbog prirodne kiseline prilično efikasan u rešavanju svih kožnih problema. Nežno utrljajte sveži limunov sok na strije kružnim pokretima. Pustite da koža upije limunov sok, barem 10 minuta pre ispiranja toplom vodom.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading